Bravúr: megverte a Celticet a Fradi

2020. augusztus 26. 22:44

A magyar csapat ezzel bejutott a BL-selejtező harmadik fordulójába.

2020. augusztus 26. 22:44
null

A Ferencváros óriási bravúrt végrehajtva 2-1-re nyert szerdán a skót Celtic Glasgow otthonában, ezzel bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába. A főtáblára jutáshoz négy kört kell menni –, a sorsolást hétfőn tartják. A koronavírus-járvány miatt a találkozót zárt kapuk mögött játszottak és a párharc egyetlen mérkőzésen dőlt el.

Nagy lendülettel kezdett a Celtic, a Ferencváros az első perctől kontrákra rendezkedett be és a kapusok közül is Dibusz Dénesnek kellett először játékba avatkoznia, azonban az első gólt a magyar bajnokcsapat szerezte. Egy gyors ellentámadásból kiharcolt szöglet után

Sigér Dávid egy rá jellemző, pontos távoli bombával szerzett vezetést.

Szerhij Rebrov taktikája jó 40 percig tökéletesen működött, a skótok addig szinte helyzetig sem jutottak, a ferencvárosi játékosok rendkívül fegyelmezetten, egymást tökéletesen segítve futballoztak.

A félidő utolsó öt percére sebességi fokozatot váltott a Celtic, és folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket, Dibusz azonban magabiztos volt.

A fordulást követően egy megpattanó lövéssel gyorsan egyenlített a skót együttes, néhány perccel később pedig csak a felső léc választotta el a vezetéstől. A szakadó esőben a hazai zöld-fehérek teljesen beszorították magyar riválisukat, azonban a félidő közepén szinte a semmiből, a Djurgarden ellen duplázó

Tokmac Nguen révén újra előnybe került a Ferencváros.

A hajrában ugyan nyomott a Celtic, de játékából ekkor már hiányzott az átütő erő, így a Ferencváros kiharcolta a továbbjutást.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló: Celtic Glasgow (skót)-Ferencváros 1-2 (0-1)

Celtic Glasgow: Barkasz - Elhamed (Frimpong, 78.), Julien, Ajer, Taylor - Brown, C. McGregor - Forrest (Ajeti, 78.), Christie, Elyounoussi - Ntcham

Ferencváros: Dibusz - Botka, Kovacevic, Blazic, Civic - Sigér, Haratyin, Somália - Isael (Boli, 71.), Nguen (Skvarka, 80.), Uzuni (Laidouni, 86.)

Celtic Park, zárt kapus, v.: Allard Lindhout (holland)

gólszerzők: Christie (53.), illetve Sigér (7.), Nguen (75.)

sárga lap: Elhamed (27.), Brown (62.), illetve Haratyin (40.), Sigér (62.), Blazic (66.)

(MTI)

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. augusztus 30. 17:15
EZ NYILVÁN IGY VAN, AHOGYAN IRNI TETSZIK, ÁM ÉN AZT ÁLLITOM A CELTIC NEM(!!!) EGY REAL MADRID, FC BARCELONA, BAYERN MÜNCHEN VAGY AKÁR MANCHESTER UNITED SZINVONALÚ TÁRSASÁG--A FENTIEK IGAZSÁGA ELLENÉRE SEM! NOHA ÖLÉG SZOROSAN AZ EMLITETTEK MÖGÖTT VAN.
brekker
2020. augusztus 28. 20:15
Sírok a Celticért, de a mi szentjeink erősebbek voltak.
brekker
2020. augusztus 28. 20:06
Kedvenc focistílusom egyébként a skót, rövidpasszos, sokmozgásos játék, ezen nőttünk fel, mi Közép-európaiak (abban más a a Barcelonás tikitakától, hogy átlagfocisták is tudják művelni.). Nincs kedvem kikeresni, meg idézgetni, hogy volt.
brekker
2020. augusztus 28. 20:00
Egy újabb szög a római-katolikusok koprsójába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!