Már a Real Madrid is figyeli Szoboszlait

2020. november 13. 10:18

Fiatalítana a királyi gárda.

2020. november 13. 10:18
null

A Real Madrid labdarúgócsapata érdeklődik Szoboszlai Dominik iránt – számolt be pénteken címlapján az AS. A spanyol sportlap értesülései szerint a La Ligában címvédő királyi gárda fiatalítási szándékkal több tehetség pályafutásának alakulását is követi, közülük kiemelkedik a Red Bull Salzburg 20 esztendős magyar támadó középpályása. Az AS beszámolója megjegyezte: Szoboszlai, aki csütörtökön Izland ellen Európa-bajnoki szereplést jelentő győztes gólt lőtt, azzal hívta fel magára a Real Madrid figyelmét, hogy október végén ő szerezte a Salzburg két góljának egyikét az Atlético Madrid otthonában. Szoboszlai a Bajnokok Ligájában négy találatnál jár: kétszer a selejtezőben, kétszer a csoportkörben volt eredményes.    

A Lipcse egyelőre közelebb van a szerződtetéshez

Az AS megemlítette a Real Madriddal a többi között három BEK-et és öt bajnoki címet nyert klublegendát, Puskás Ferencet, valamint Szoboszlai válogatottbeli csapattársát, Szalai Ádámot, aki 2007 és 2010 között erősítette a fővárosiak tartalékcsapatát, a Castillát. Szerződése 2022-ig köti a Salzburghoz Szoboszlait, aki iránt korábban már az Arsenal és az AC Milan is érdeklődött. Az AS ugyanakkor jelezte: a transfermarkt által 25 millió euró értékűre becsült játékos szerződtetéséhez legközelebb az RB Leipzig áll. Szerdán a Sport Bild számolt be a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató, legutóbb Bajnokok Ligája-elődöntős és a Bundesligában legutóbb bronzérmes lipcsei alakulat élénk érdeklődéséről.

(MTI)

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csallokoz
2020. november 15. 09:43
Szoboszlaira nagyon vigyázni kell! Ő az elmúlt 30 év legnagyobb ígérete! Pontosan lő és fejel, ésszel focizik, "lát" a pályán. A Real nem jó választás lenne, mert klikkek jellemzik, és már sok játékos veszett el, akik jók voltak. A Lipcse többet jelentene a 20 éves srácnak.
KannibálTatárÚr
2020. november 13. 17:06
Oda ne menjen! A napokban Benzema a pályán, játék közben kiabált a társaira, hogy Viníciusnak ne adjanak labdát, mert mindent elront. Szobai (ez a művészneve) sem járna jobban.
artfx
2020. november 13. 13:00
Okosan, fokozatosan érdemes haladnia. Lehet, hogy jobb egy német felső-közép csapatban folyamatosan játszani mint egy padozni a Madrid sztárjai között. Nehéz dilemma, de azért elég szerencsés helyzet, remélem minden jól jön ki.
Tiszafa
2020. november 13. 12:46
A Real csak a fakóba rakná. Ott nem fejlődne igazán. A Lipcsében az egyben játszana. A német bajnokságban stabilabb és töretlenebb lenne a fejlődése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!