Rossi: Megcsináltuk!

2020. november 13. 09:06

A kapitány Facebookon üzent az Eb-kijutást követően.

2020. november 13. 09:06
null

Megcsináltuk, megcsináltuk, megcsináltuk!!!” – ezt írta ki Facebook-oldalára (angolul) Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki koronavírusos fertőzése miatt nem lehetett ott a kispadon a csütörtöki, Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn, amelyen a csapat 2-1-es sikerével kiharcolta a részvételt a kontinensviadalon. Az olasz szakember közösségi oldalán a játékosoknak és a szakmai stábnak is köszönetet mondott, hozzátéve, hogy mindenki rászolgált erre a sikerre. Marco Rossi hozzátette, a győzelmet egy barátja fiának, Lucának ajánlja, aki februárban egy szörnyű betegségben veszítette el édesanyját.

Az MLSZ Twitter-oldalán Nego Loic, aki a 88. percben csereként egyenlítő gólt szerzett, azt mondta, nem is lehetett volna ennél fantasztikusabb ez az este. „Remélem, a szurkolók büszkék ránk, mert a csapat megérdemli. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és Magyarországot képviselhetem. Régóta élek itt a családommal, és tényleg az otthonomnak érzem az országot.” A védelemben remek teljesítményt nyújtott Szalai Attila, aki arról beszélt, jó reagált a csapat a gyorsan bekapott gólra, emellett rendkívül büszke mert az utolsó pillanatig hajtva mindent kiadott magából az együttes.    

A csapatkapitány Szalai Ádám hosszabb ideje már csak a nemzeti együttesben kap lehetőséget, ugyanis Mainzban nem számítanak a játékára: „Hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, az kárpótol mindenért. Ott szeretnék lenni az Eb-n, ehhez egy sokkal jobb formában lévő Szalaira lesz szükség, ezen leszek, hogy erre megoldást találjak.”Nagyon furcsa mérkőzés volt, hihetetlen, hogy megfordítottuk az eredményt. Az elmúlt hónapok eredményei már utaltak erre a teljesítményre. Az utolsó percekig küzdöttünk, van már egy szinte világsztár szintű játékosunk, aki eldönti az ilyen meccseket” – tette hozzá a 32 éves támadó.    

A négy éve nyolcaddöntős magyar válogatott története során először jutott ki kétszer egymás után a kontinensviadalra. A jövő nyárra halasztott Eb-n a németekkel, a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal szerepel majd azonos csoportban, utóbbi kettővel a Puskás Arénában csaphat össze. A magyar válogatott vasárnap Szerbiát fogadja a Nemzetek Ligájában.

(MTI)

Kép forrása: Marco Rossi Facebook-oldala

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. november 13. 13:52
Kedves Rossi úr! Nem a barátja kisfia emlékére a győzelem!! A miénk, Magyarországé! Szerencsénkre távoltartották önt a kispadtól. Hajrá Magyarország! Gyönyörűen izgalmas volt! Kitörő öröm a legvégén! Mint egy jó b'....skor....
Alibaba
2020. november 13. 13:03
Böngésztem a statisztikákat és arra jutottam, hogy a németekkel az 1954-es vb döntő óta nem játszottunk tét meccset. Lehet hogy elnéztem valamit? Nem tudom.
makapaka2
2020. november 13. 12:21
Szép volt fiúk! Gratulálok! Csak így tovább!
Magyarok Pásztora
2020. november 13. 11:47
Grazie Mille Maestro! Avanti ragazzi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!