Netanjahu is köszöntötte Keleti Ágnest

2021. január 09. 11:51

Az izraeli miniszterelnök szerint a sportoló története a remény és az inspiráció története.

2021. január 09. 11:51
null

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán köszöntötte születésnapján Keleti Ágnest. Ugyanakkor megosztotta Izrael miniszterelnökének a videós üzenetét. A magyar külügyminiszter azt írta, „Nagyra becsüljük Netanjahu miniszterelnök úr gesztusát, az Év Sportolója Gálára küldött üzenetét!”

Benjamin Netanjahu hosszan méltatta Keleti Ágnes életútját, s úgy fogalmazott, „Ágnes története a remény és az inspiráció története”. A kormányfő kiemelte, hogy Keleti Ágnes rengeteget tett az izraeli sport fejlődése érdekében, ezért megkapta a legmagasabb izraeli polgári kitüntetést.

(Facebook)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. január 12. 21:47
Beszélnek mindenféle népek mindenféle nyelveken, értem a szavakat, aztán mégsem értem.
brekker
2021. január 09. 19:02
Az is igaz, hogy nehéz lenne izraeli aranyéremnek számolni. Van az úgy, hogy bármennyire is csábít az elménk összetettebb irányokba, végül mégiscsak a legegyszerúbb megoldás a nyerő.
Nolen
2021. január 09. 16:06
A 100. évfordulót Keleti Ágnes Izraelben ünnepelte.
annamanna
2021. január 09. 12:51
Keleti, született Klein Ágnes, 1956-ban lett olimpiai bajnok, kiszámolhatóan 36-ik életévében (35 és fél évesen). Ma tizenévesek nyernek olimpiai bajnokságot, pl a legutóbbi, leghíresebb tornászcsillag, Simone Biles 1997. március 14-én született, és a legutóbbi, 2016-os olimpián 4 olimpiai aranyat nyert, kiszámítható, hogy még nem volt 20 éves. Ugyanő már 2013-ban világbajnokságokat nyert, azaz 16 évesen már világbajnok volt. Ezek a mai tornászlányok tizenévesen jutnak el a csúcsra, huszonévesen már seniorok, maximum 30 évesen (de valószínűleg már sokkal hamarabb, inkább 25 évesen) abbahagyják a versenyzést. 35-36 éves korukra a nevüket is elfelejtik a szakmában, nemhogy akkor nyernének olimpiai aranyat. Az is nyilvánvaló, hogy Keleti Ágnes olimpiai aranyat érő produkciója ma semmire sem volna elég. Mindez azt jelzi, hogy a SPORT VILÁGA MEGŐRÜLT, ELFAJULT, EMBERHÚS-DARÁLÓ SZÖRNYETEGGÉ LETT, ami felfalja az oda bekerülőket, mert az volna a normális tempó, amit még Keleti Ágnes tartott. Ahhoz nem kellenek gyógyszerek, doppingszerek, bántalmazás, trükközés. Ráadásul, míg elvileg az olimpia amatőr sportolók viadalaként indult, hát hol vagyunk már attól. Ami ma folyik, az semmilyen módon sem tükrözi az eredetileg kitűzött görög sport- és olimpiai eszményt, sokkal inkább a római gladiátorversenyekhez hasonlít, ahol a küzdők rabszolgák voltak, és a verseny tétje élet vagy halál volt. Pontosan Keleti Ágnes a példa rá, hogy ő még 100 évesen is egészségesen tud élni, de a mai "gladiátorok" hullanak, mint ősszel a legyek, miközben hajmeresztő összegeket keresnek, ami persze csak aprópénz ahhoz a pénzügyi mutyibizniszhez képest, amivel mások halálra keresik magukat rajtuk. Az egész olyan rendkívül sötétté és gonosszá vált, a nyerészkedés és hamisság, emberek bántalmazásának és megalázásának olyan fertőjévé, olyannyira javíthatatlan - Keleti Ágnes korához képest - hogy semmi mást nem lehet tenni az elitsporttal és olimpiai mozgalommal, mint BETILTANI ÉS A HELYÉT BEHINTENI SÓVAL. Nagyon remélem, hogy ez mihamarabb be is következik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!