A Lipcse a Liverpoolt fogadja Budapesten kedd este

2021. február 15. 10:39

A három magyar válogatottat foglalkoztató RB Leipzig a Liverpoolt fogadja kedden a labdarúgó BL nyolcaddöntőjében, a párharc első felvonásán.

2021. február 15. 10:39
null

A találkozót a koronavírussal kapcsolatos beutazási korlátozások miatt rendezik a Puskás Arénában, ahol Gulácsi Péter és Willi Orbán otthonosan mozoghat majd a lipcsei együttesben, míg a télen szerződtetett Szoboszlai Dominik sérülése után még várhatóan nem nem játszik. Julian Nagelsmann, az RB Leipzig vezetőedzője a Kossuth Rádiónak adott múlt heti nyilatkozatában az angol rivális erejét, nemzetközi rutinját és közelmúltbeli sikerességét méltatta, és kiemelte: nem téveszti őt meg a Liverpool utóbbi hetekben nyújtott gyenge formája. Pedig ebből akár a visszavágót illetően is előnyt kovácsolhat magának a lipcsei gárda.

A Liverpool már decemberben sem szárnyalt, az év utolsó hat tétmérkőzésén csak kétszer nyert, bár abban a periódusban legalább a veretlenségét meg tudta őrizni. Január elején viszont már nem, azóta 2021-ben tíz tétmérkőzésen három győzelem és egy döntetlen mellett hatszor kikapott. A BL fellépés előtt egymást követő három vereséget szenvedett, szombaton a bajnokságban a Leicester City vendégeként maradt alul 3-1-re.    

Az előző BL-idényben elődöntős RB Leipzig már bizonyította, hogy a legjobb európai klubokkal is versenyképes. Formáját tekintve pedig némi kisiklás után magára talált, legalábbis ami az eredményességet illeti, és sorozatban négy győzelemmel készülhet a budapesti meccsre. Ezeken Orbán és Gulácsi is főszerepet vállalt: a védő három találkozón volt végig a pályán, míg a negyediken a hajrában állt be, viszont a kapus egyetlen percet sem hagyott ki. A Puskás Arénában már rendeztek az idényben nemzetközi kupamérkőzést két külföldi együttes részvételével: szeptember 24-én a BL-győztes Bayern München hosszabbításban 2-1-re legyőzte az Európa-ligában címvédő Sevillát az Európai Szuperkupáért kiírt összecsapáson.

A találkozó 21 órakor kezdődik, az M4 Sport közvetíti.

(MTI)   

Fotó: MTI

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jetinyugger
2021. február 15. 15:04
Barom csüngőhasú idehívja a feleslegesen megépített 220 mrd-os stadionjába a koronás angolokat, sőt folyamatosan repülhetnek onnan ide hadd legyen itt mégtöbb koronás.
barany
2021. február 15. 14:30
Szurkolhatunk a Lipcsének. (Persze aki akar, a Liverpoolnak is.) A magam részéről három fiunk miatt a sorsunkban azonos keletnémet örökség, és szerény, de kiváló edzőjük iránti szimpátiám miatt szurkolok.
Frankie Bunn
2021. február 15. 12:09
Maradj otthon ! Igy legalább Hajdú B.-nek nem kell utaznia :D
u.cserkész
2021. február 15. 12:07
Remélem, nem térdelnek le a meccs előtt!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!