Lánchidas fotóval „bizonyítja” Karácsony, hogy fellobogóztatta Budapestet a nemzeti ünnepen

2021. március 18. 08:07

Wintermantel Zsolt posztja azonban a főváros közterületeiről szólt, amelyeket a jogszabályi előírások szerint zászlókkal kell díszíteni a nemzeti ünnepeken.

2021. március 18. 08:07
null

A Fidesz nekiment Karácsonynak zászlóügyben – írtuk szerdán, idézve Wintermantel Zsolt posztját, miszerint a jogszabályi előírások ellenére Budapest közterületein, főútvonalain és több hídján sem rakták ki a nemzeti színű zászlókat március 15-én.

„A rendszerváltás óta nem volt ilyen” – írta Újpest korábbi kormánypárti polgármestere.

A főpolgármester csütörtök reggel a Facebook-oldalán reagált. Karácsony bejegyzéséhez csatolt két képet a zászlókkal díszített Szabadság hídról és a Lánchídról, ezzel bizonyítva azt, hogy megtette, ami a kötelessége lett volna.

„Ahogy minden évben, természetesen idén is lobogtak a nemzeti lobogók a budapesti hidakon. Értem én, hogy a Fideszben mindenért és annak ellenkezőjéért is politikai támadást kell indítani ellenem és a városvezetés ellen, ez ott, úgy látszik, kell a jó emésztéshez” – írta Karácsony, aki kényelmesen elsiklott afelett, hogy nem a hidakról, hanem  főváros közterületeiről szólt Wintermantel bejegyzése.

„De vajon most mi járhatott a fejükben? Hogy éjjel, titokban énkezemmel szedtem le a zászlókat? Vagy a gyíkemberek? A pomogácsok? Vagy mi volt az elképzelés? Nehéz oda követni a Fideszt, ahova jutott, nem is mennék most utánuk a mélybe. Csak azt javaslom, hogy legközelebb, mielőtt nyilatkoznak arról, hogy Budapesten nem voltak lobogók az ünnepen, előtte ugyan tegyenek már egy sétát a városban, meglátják, jól fog esni” – olvasható a bejegyzésben.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ohel
2021. március 19. 09:04
Ha szivárványos zászlót kellett volna kitenni, akkor még a zsákutcákba is tettek volna.
Antoine
2021. március 18. 11:55
Tehát most már arról van szó, hogy a Fidesz szerint nem volt ELÉGGÉ fellobogózva Budapest. Tegyenek feljelentést, komolyan.
zakar zoltán béla
2021. március 18. 10:18
mi lenne ha nem hazudna ez viszi előre a biciklijét...............
rókabácsi
2021. március 18. 09:56
én egyetlen egy zászlót sem látok a hídon! van aki lát ilyet? mert a villanyfény ugye nem zászló!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!