Szijjártó: Mindössze öt éve van kapcsolatunk Monacoval

2021. április 12. 19:13

A külgazdasági és külügyminiszter Monacóval egyeztetett a magyar ET-elnökségre készülve.

2021. április 12. 19:13
null

Májustól Magyarország lesz az Európa Tanács elnöke, erre készülve azon európai országokkal is fontos egyeztetni, melyekkel általában nincs túl aktív együttműködése, ilyen Monaco is – írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfőn.

Szijjártó Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a hercegséggel mindössze öt éve tart fenn Magyarország diplomáciai kapcsolatot,

a két ország ugyanakkor kifejezetten hasonló álláspontot képvisel a környezetvédelem és a digitalizáció fontosságával kapcsolatban.    

Úgy fogalmazott: „Büszkék vagyunk arra, hogy azon 21 ország közé tartozunk a világon, amelyek a járvány előtt úgy tudták növelni gazdasági teljesítményüket, hogy közben csökkentették károsanyag-kibocsátásukat.”   

Az Európai Unió már hosszú ideje egyeztetéseket folytat három kis országgal: San Marinóval, Andorrával és Monacóval társulási megállapodás megkötéséről – emlékeztetett Szijjártó Péter. A miniszter hangsúlyozta: Magyarország támogatja ezt a folyamatot, szeretné, ha az unió mielőbb szorosabbra fűzné kapcsolatait ezekkel az európai országokkal.

(MTI)

Fotó: Szijjártó Péter, Facebook

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2021. április 12. 22:55
Érdekes ,hogy a külügyminiszterünk a bejegyzésében összeköti az Európa Tanács ügyeit, az Európai Unió dolgaival. Nem egészen magától érthetődő Az Európa Tanács egy 47 európai országot magában foglaló regionális szervezet. tevékenységi köre: az emberi és szabadságjogok. Tagja minden európai ország,így Ukrajna és Oroszország is, és Kaukázusi államok is. Kazahsztán belépése függőben van. Megfigyelőt küld:Vatikán, USA,Mexikó,Kanada ,Izrael. Nagy és megtisztelő feladat lesz májustól egy ilyen nagy szervezet elnöki tisztségét betölteni. Az EU-s ügyek gondolom nem összekötve ,hanem egy másik tárgyalási pontként kerültek napirendre.
BossN
2021. április 12. 21:28
Jó hely, csak zsúfolt.
kunfia
2021. április 12. 20:08
Most nyilatkozott Szíjjártó az ATV-n. Szerinte a kínaiak kérték,hogy iktassanak közbe a vakcinavásárlásra egy Orbán rokon cégét:DDDDD Ezt már a leghülyébbek sem hiszik el ezeknek.
Isten jobb keze
2021. április 12. 19:56
Akkor tessék gyorsan, izibe segélyalapot nyitni Monacónak, ahogy minden egyébb esetben is csinálják!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!