Tóta W. nem érti, hogy az „ország népe” hogyan képes jobban érezni magát az olimpiai sikerek miatt

2021. július 29. 07:13

Az újságíró azt viszont megérti, hogy „Hosszú Katinka nem tud úszni”.

2021. július 29. 07:13
null

Nem kellett sokat várni az olimpia kezdete óta, újra hallatta hangját Tóta W. Árpád. Az újságíró legutóbb akkor került be a hírekbe, amikor a Kúria elmarasztalta, amiért egy cikkében többek között a „büdös magyar migránsok” kifejezést használta a honfoglalókra.

Tóta W. most az olimpia kapcsán tett ki egy bejegyzést közösségi oldalára, amelyben úgy fogalmaz: nincs semmi baja Vas Kata Blankával, és azt is megérti, hogy „Hosszú Katinka nem tud úszni”, csak azt nem tudja megérteni, „amikor egy ország népe képes egy percig is jobban érezni magát attól, hogy egy ugyanitt lakó leány NEGYEDIK lett HEGYIKERÉKPÁRBAN. Nem, nem én vagyok a hülye, hogy leszarom” – írta a kedd esti posztban.

A publicista ezek után tegnap is írt egy hasonló posztot, amelyben a sportmédiát is kritizálja.

„Tóth Krisztián cselgáncsozó bronzérmes. Negyedik lett Vas Blanka hegyikerékpárban. Bravúr: a 12. helyen végzett Bragmayer Zsanett a női triatlonosok versenyében

És nézzük meg a cikkeket is, ha akarjuk. Ha ezek örömhírek, nyilván a dzsúdó és a triatlon mind nagyon fontos ügy, és egyáltalán nem mindegy, ki mit tud ezekben. De akkor hogyan lehet, hogy a hírekből vagy ki sem derül, kié lett az arany, vagy a legvégén két odavetett mondat? Akit valóban érdekel a cselgáncs – és ezzel semmi probléma nincs – az nem arra lenne kíváncsi, hogyan küzdött a világ legjobbja? Miért nem az a cím, hogy a grúz Lasha Bekauri aranyérmes – vagy miért nincs legalább róla IS egy hír? És ha a triatlon hírértékű, miért nincs ott az ezüstérmes és a bronzérmes, sőt a tizenegyedik helyezett arcképe és életrajza?” – értetlenkedik az újságíró, majd megadja a választ saját utolsó kérdésére: azért, mert valójában nem olyan érdekes se a triatlon, se a dzsúdó, „egyik sem eladható kontent”.

„A gyerekes nacionalizmus viszont igen. Kár ennek tapsolni, de ha már, akkor ne tegyünk úgy, mintha ez sportélet lenne, mert nem az.Végül szontyolodjunk el nyugodtan: a többieket pontosan ugyanannyira érdeklik a mi eredményeink, mint minket az övék” – zárul a bejegyzés.

 Nyitókép: Tóta W. Árpád Facebook-oldala/Media1

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ezért regisztráltam
2021. július 31. 08:45
http://tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2007/09/kilra-mint-libt.html
NTLLK
2021. július 30. 05:05
Hány métert úsztál életedben, Árpi?
Perdi
2021. július 29. 22:06
Tornából és gondolkodásból felmentett egytüdejű Diszkópatkány Ödönke kihányta magából a rosszindulatot és az irigységet. Értem én, hogy reménytelenül nyomorult és sivár az élete, mert már az óvodában is egy csicska volt, de ettől még talán másnak sikerülhet. Másrészt, mint aktív versenyző és sportoló üzenem ennek a valaminek, hogy amíg nem tudod milyen érzés, mekkora büszkeség, amikor külföldön a dobogóra állsz, és a mezeden ott a magyar zászló és címer, és nem érdekel mennyi időt, pénzt, energiát öltél bele, addig vissza lehet takarodni az anyád mocskos pics@j@ba te semmire nem való hulladék.
ptrfarkas43
2021. július 29. 20:04
Jobb is, hogy nem érti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!