Egyre több mindenben értünk egyet – Gulyás Gergely és Schiffer András a Mandinernek

2021. augusztus 07. 11:37

Az MCC Feszten nyilatkozott nekünk az expolitikus és a kancelláriaminiszter. Videós beszámolónk az első napokról.

2021. augusztus 07. 11:37
null

Eső után napfény – így lehetne jellemezni az úttörő fesztivál, az MCC Feszt első két napját Esztergomban. Az elmúlt napokban számos tudósításban számoltunk be a vitákról és az előadásokról, most pedig itt egy videós beszámoló is a helyszínről, benne egy rövid beszélgetéssel Gulyás Gergellyel és Schiffer Andrással.

nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2021. augusztus 07. 19:59
(Schiller:) ha "annyira" sok mindenben egyetért a Kormánnyal, akkor már igazán "coming out"-olhatna. Nem a kifinomult, fellegekben járó ábrándgondolkodásnak van itt az ideje... Jelen magyarországi viszonylatok közepette nincs olyan, hogy "középutas politika" -; - "egy kicsit egyertértek ezekkel is, egy kicsit azokkal is"; a középutas politika langypolitika. A se "jobbra", se balra való el nem kötelezettség kétkulacsos politikai magatartás. (Schiller) beszédének azt kellene tükröznie, hogy jövőre a BALoldali vagy a JOBBoldali négyzetbe húzza-e be majd az ikszet - a többi csak bla-bla-bla... Mert a szavazócédulán csak két választása lesz - nem lesz egy "középutas", "harmadik utas" négyzet, ahová (a saját nevét) beikszelheti majd. Nem az a "lényeg", hogy mit mond tegnap ma, holnap, hanem az, hogy mit cselekszik (majd azon a "bizonyos" napon). Szavainak EZT kellene egyértelművé tennie. "37Legyen a ti beszédetek: igen, igen, nem, nem; ami ezeknél több, a gonosztól van." (Mt 5,37) (Ezt nem én mondtam.)
matykox
2021. augusztus 07. 14:07
Értelmes ÉS jószándékú emberek valamennyire össze tudják egyeztetni a vitát és a közös dolgok felismerését. EZ a know-how az egyik, ami ennek az "ellenzéknek" csúfolt szar bagázsból hiányzik. De hát abban sincs semmi megelepő - a hazaárulókra mindig is az idegen érdekek agyatlan kiszolgálása volt a jellemző.
masikhozzaszolo
2021. augusztus 07. 13:34
Vigyázat, már megy az altatás, a nagy egyetértés. Tarlós vezet stb. Láttuk, mi lett belőle.
kunfia
2021. augusztus 07. 13:29
"Közös osztrák-magyar munkacsoportot szeretne felállítani az osztrák szövetségi kormány a Fertő tó melletti magyar óriásberuházás környezeti hatásvizsgálatához" Most megrablónk harcolhat az osztrákok ellen is!Hát nem elég Brüsszel meg Norvégia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!