Magyarország az első az egymillió lakosra jutó olimpiai aranyérmek örökrangsorában

2021. augusztus 11. 13:19

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyon jól teljesített a magyar csapat a tokiói játékokon.

2021. augusztus 11. 13:19
null

Tokió 2020 - MOB: rendkívül jól teljesített a magyar csapat

Rendkívül jól teljesített a húsz éremmel hazatért magyar csapat a vasárnap zárult tokiói olimpián a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Kulcsár Krisztián szerint.

A szerdai sajtótájékoztatón a MOB-elnök hangsúlyozta, száz százalékban sikerült teljesíteni az előzetes elképzeléseket, és felidézte, hogy 2019-ben még csak 13 érem állt a szakmai prognózisban. Fábián László sportigazgató – az eredeti évszámra és a magyar medálok számára utalva – „húsz-húsz-húszként” összegezte a tokiói játékokat. Kiemelte továbbá, hogy

az egymillió lakosra jutó aranyak számában az idei olimpia előtt Finnország volt az első, jelenleg viszont már Magyarország áll az örökrangsor élén.

A magyar sportolók hat arany-, hét ezüst- és hét bronzéremmel tértek haza Japánból.

(MTI)

Kép: MTI/Soós Lajos

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NoSS
2021. augusztus 13. 18:54
Érdekes! A disslike gombot segített nekik valaki hol találják, de cáfolatra nem futotta! Pedig mekkora volt a pofa, hogy hazaárulók az ellenzők!
Ventrotty
2021. augusztus 13. 14:29
Az összes negatív hozzászólónak és gazdáiknak üzenem ismét: Már nem hisszük el azt a 173 éves propagandát, hogy nálunk magyaroknál mindenki jobb. Tudjuk, hogy mi mutattunk mindenkinek példát, hogyan kell emberként viselkedni. Tudjuk, hogy az a bajotok, hogy még mindig létezünk, annak ellenére, hogy folyamatosan próbáltok bedarálni. A vége megint az lesz, hogy egymást áruljátok el. Az első hátbaszúrás már megtörtént, nézzétek mi van az USA-ban.
írmag
2021. augusztus 12. 10:11
Hajrá! Magyar tudás, szorgalom és céltudat!
Parm
2021. augusztus 12. 07:21
Remélem, reggel megvittétek a jó hirt a főnöknek :) Dagad a keblünk, szebb a napunk máris. Ez az erőltetett statisztika legfeljebb nektek fontos, h igazoljátok a sóhivatalotok költségvetésének emelkedését. Csinovnyikok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!