Visszatér a Ferencvárosba az egykori közönségkedvenc

2021. szeptember 17. 10:21

Hét Angliában töltött év után visszatér a Magyarországra a 45-szörös bosnyák válogatott, Muhamed Bešić – olvasható a klub honlapján.

2021. szeptember 17. 10:21
null

Bešić 2012 nyarán érkezett először a Fradiba, ahol „csupaszív”, lelkes játékát hamar megszerették a Fradi-szurkolók – olvasható a klub honlapján. A portálon azt írják: amellett, hogy minden mérkőzésen a maximumot nyújtotta és az utolsó pillanatig küzdött, különleges volt benne, hogy több poszton is kiválóan megállta a helyét: játszott középső védőt, jobbhátvédet, de védekező középpályásként is bevethető volt.

Mérföldkő volt a brazíliai világbajnokság

A játékos 2014 után Bosznia-Hercegovinával a világbajnokságon szerepelt, ráadásul nem is kiemelkedő teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet: az Argentína, a Nigéria és az Irán elleni csoportmeccsek mindegyikét végigjátszotta. Az egész világ megcsodálhatta, hogy az NB I színvonalához szokott játékos hogyan állt helyt az azóta már hatszoros Aranylabdás Lionel Messivel szemben.

A brazíliai világbajnokságon nyújtott teljesítménye alapján egyértelművé vált, hogy Bešić elhagyja Magyarországot, Európa legrangosabb bajnokságaiban szereplő klubok bombázták ajánlataikkal. Végül közel öt millió euróért az Evertonhoz szerződött a Premier League-be. Azóta 46 PL-mérkőzésen lépett pályára, az előző éveket kölcsönben töltötte a Middlesbrough-nál, valamint a Sheffield Unitednél.

Bešićnek 2021 júliusában lejárt a szerződése a liverpooli együttesnél, így szabadon igazolható játékosként csatlakozik a klubhoz.

Nyitókép: Facebook

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2021. szeptember 17. 20:39
A tőlünk kikerült játékosok közül úgy rémlik, hogy topligában ( a németet nem számítva) a Levanteban játszó Enis Bardhi tudott stabil játékos lenni.
rugovics tibusz
2021. szeptember 17. 15:34
Hét év alatt sikerült 46 meccsen pályára lépni, úgy hogy 38 forduló van évente, ez aztán a karrier. De a bankszámlája biztos jól meghízott legalább.
nick89
2021. szeptember 17. 15:26
Simon Tibi jutott eszembe, akit tisztázatlan körülmények között agyonvertek....
Tiszafa
2021. szeptember 17. 14:17
Ha még mindig olyan jól tud focizni, mint amikor elment, akkor nagyon kell ő a hátsó alakzatba. Nagyszerű védő volt. Remélem most is az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!