Rossi: Bizonyított a válogatott

2021. október 13. 07:04

A magyar válogatott szenzációs döntetlent ért el Londonban az angolok ellen.

2021. október 13. 07:04
null

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint tanítványai bizonyítottak azzal, hogy kedden 1-1-es döntetlent értek el az Eb-ezüstérmes angolok vendégeként a Wembley Stadionban rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen. „A fiúk az elejétől a végéig követték a taktikai utasításokat. Ma egy olyan angol csapattal találkoztunk, amely nem volt a legjobb formában, és volt egy kis szerencsénk is” – nyilatkozta a mérkőzést követő online sajtótájékoztatón az olasz szakember. Rossi megjegyezte, az albánok elleni vereséget követően sokan idiótának gondolták, most pedig hősök lettek. Hozzátette, a „hamis szurkolók” számára most talán megmutatták, hogy nem akkora „idióták”.    

Bátrabb játék

„Sokkal bátrabban játszottunk ma este. Albánia ellen a támadó harmadban nem tudtunk érvényesülni. Ezúttal viszont más volt a helyzet, a csapatnak is más volt a hozzáállása. A játékosok minden mérkőzésen a lehető legtöbbet nyújtják – ez valamikor működik, valamikor nem” – mondta Rossi, aki a sajtótájékoztatón is emlékeztett arra, hogy a magyar válogatott az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában. Marco Rossi és kollégája, Gareth Southgate sem kívánta kommentálni a magyar szurkolók lelátói verekedését, amely a rendőrség közleménye szerint azért tört ki, mert egy rendezőt rasszista jelzőkkel szidalmazó drukkert előállítottak.

Az angolok szövetségi kapitánya arról beszélt, tisztában voltak vele, hogy a magyar egy erős csapat.

Szerinte tanítványai nem játszottak olyan jól, mint Budapesten, könnyen eladták a labdát és kicsit megszeppenve futballoztak, ami kifejezetten szokatlan volt számára.    

A szakember kiemelte, nem tudtak elég helyzetet kidolgozni, ezért taktikát is változtattak a mérkőzés közben, de a magyarok remekül lezárták a területeket és a kontratámadásaikkal többször zavart okoztak. Az MLSZ-nek Schön Szabolcs elmondta, a találkozó előtt rengeteget beszélgettek a társakkal, hogy min kell változtatniuk, ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen mindenki százszázalékosan „odatette magát” a mérkőzésen és az utolsó leheletéig küzdött. Nego Loic szerint is elsősorban hozzáállásban változott a magyar csapat játéka, noha úgy vélte, az előző találkozókon sem voltak félénkek: „Bizonyítani akartuk, hogy képesek vagyunk meglepni az ellenfelet.

A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2021. október 13. 18:57
Hát, belenéztem a meccsbe, de amit láttam az az volt, hogy az angolok nyugdíjas tempóban kocognak, és figyelik, hogy hátul hogy passzolgatunk. Figyelik, de nem támadnak. Kb. olyan fél gőzzel, vagy inkább negyed gőzzel játszottak. Szóval hagytak bennünket pötyögni. Rossit ne bántsátok. Nem ő tehet arról, hogy ilyen a játékos állományunk.
mandiner71
2021. október 13. 13:18
Bizonyára többen is megírták a kommentek között, hogy a magyar játékosok középszerűek vagy azok sem. Ebből nehezen lehet aranycsapatot építeni. Tudomásul kellene venni, hogy a többiek messze fejünkre nőttek.
Csomorkany
2021. október 13. 12:21
Tényleg bizonyított, gratula. Részemről szabad folytatni a megkezdett munkát, ezt az EB-t nem andorrai szintű leégés követte, csak egy bukás, ami benne van a fociban. Azért szeretnék még életemben VB-n látni magyar csapatot...
Zaajan
2021. október 13. 11:16
Na álljon meg a menet! Itt nem Rossit kell ekezni, egy jó edző egy közepes jatékoskeretből is oda-vissza tesz embereket, de ha ezek a lehetőségei, akkor ennyi van! Ebből kifőzni a maximumot, az teljesitmény. Próbálkozik? Igen , de ezért ne égessük már el őt is. Szélsőséges a játék, nem reális a 4kapott gól sem, ahogy az 1-1 sem, de nála legalább a szakmai tudás megvan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!