A német csapat is panaszkodott a magyar járványügyi intézkedések miatt

2022. január 15. 16:26

A német kéziválogatott edzője szerint túl enyhék a járványügyi szabályok Magyarországon.

2022. január 15. 16:26
null

Alfred Gislason örül annak, hogy Szlovákiában szigorúbb járványügyi előírások vannak érvényben, szerinte jó dolog az is, hogy a stadionokat csak kapacitásuk 25%-ig engedik feltölteni – írta meg a Ma7.sk.

Magyarországon jelenleg az európai átlagnál enyhébb szabályok vannak érvényben és a járványügyi mutatók alakulása nem támasztja alá, hogy ennek bármi negatív következménye lenne – jegyzi meg afelvidéki újság.

A lap emlékeztet, hogy

a német kapitány nyilatkozata annál is érdekesebb, mivel válogatottja az összes csoportmeccsét Pozsonyban játssza, így nem kell „szenvednie” a magyar rendelkezések vélt negatív hatásait. 

Gislason szerint „nincs rendjén, hogy 20 ezer szurkoló mászkál maszk nélkül a városban”. A német edző a megszólalásban nem említi, hogy Magyarországon hasonló maszkviselési szabályok vannak érvényben mint Szlovákiában, azzal a különbséggel, hogy Magyarországon nem kötelező a kültéri maszkviselés, melyet igazából Szlovákiában sem tartanak be. 

Axel Kromer, a német szövetség elnöke is hasonlóan nyilatkozott, szerinte „a kézilabda népszerűségének és a meccsek hangulatának jót tesz, hogy tömve vannak a csarnokok, de nem áll érdekükben, hogy mindez a járványügyi biztonság rovására menjen”.

Fotó: MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuuuzsaaa
2022. január 16. 03:18
Mondjuk az EB alatt jobban is védhetnék a sportolókat. Lásd, a mi irányítónk is megfertőződött. Reméljük csak 5 nap a karantén és visszaáll.
Reszelő Aladár
2022. január 15. 21:40
El kell veszteni mindegyik meccsüket és akkor nem kell ebbe a rossz covid diktatúrába belépni. Anyjukat zárják le. Amúgy minek oltanak, ha betegesen ragaszkodnak a tesztjükhöz és rettegnek a fertőzéstől?
Szkepszis
2022. január 15. 20:32
Elmentek a picsába! Lement a 2. síugró négysáncverseny nézők nélkül! Friss, -4 fokos levegőn még maszkban se lehettek nézők! Az nem igaz hogy egy sportolónak nem hiányoznak a nézők, a hangulat egy versenyen! Ha meg igen akkor azok csak sima melósok akik nem is élvezik azt amit csi álnak!
Rugo
2022. január 15. 19:57
„nincs rendjén, hogy 20 ezer szurkoló mászkál maszk nélkül a városban”. --- a covidnáci anyád nincsen rendjén
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!