Így készült a fotó a Balaton mellől az Alpokról

2022. január 03. 06:35

Különleges időjárási viszonyok mellett tudta lefotózni Vanatka Martin Csobánc hegyéről az Alpokat: megkérdeztük a fotóst, hogyan készült a gyorsan népszerűvé vált képe!

2022. január 03. 06:35
null

Népszerű fotó lett az új esztendő második napján a Balaton-felvidéki Csobánc hegyéről készült kép, amin a távolban Sümeg vára, s még távolabb az Alpok ausztriai ormai látszódnak, több mint száz kilométeres távolságból.

A fotó készítőjét, Vanatka Martint megkerestük, hogy meséljen a fotózás körülményeiről. A következőket osztotta meg velünk és olvasóinkkal, miközben további fotókat is küldött jól sikerült portyájáról:

„Dédimamám Tapolcán lakott. Nagymamám is végigmászta iskolás korában a Balaton-felvidéki hegyeket, majd később én is a szüleimmel és testvéremmel. Mi már székesfehérváriak vagyunk, de szinte minden iskolai tanszünetünket Tapolcán töltöttük a tesómmal, és mai napig sokat járok vissza túrázni oda is. A Csobáncra évente többször is felmászok. Székesfehérvárról indulnak az ilyen kirándulós reggeleim. Hobbi szinten fotózok a túrázások alatt. Az elmúlt négy évben viszont kimondottan a tanúhegyekre koncentráltam,

hogy egyszer sikerüljön egy ködös reggelen, a napfelkeltét megcsodálni valamelyik hegyről – a hófehér felhők felett és a kék ég alatt,

miközben a hegyek csúcsai szigetként szelik a hömpölygő áradatot. Ez most sikerült is a Csobáncról! De arra nem számítottam, hogy a köd tenger végén megpillantom a sümegi vár mögött a hófödte Alpok vonulatait. Eddig sosem láttam még a Balaton-felvidékről, szóval igazi véletlen volt, hogy ez a kép megszületett így ebben a formában, ebből a szögből. Állványra helyeztem a fényképezőgépemet, hogy amennyire lehet maradjon éles a kép, és csináltam pár képet. Jókor voltam jó helyen. És lefényképeztem azt amit láttam. Örülök neki, hogy megoszthatom ezt az élményt másokkal is, Egy igazi ritka pillanat volt.”

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2022. január 04. 00:27
Csodálatos élmény lehetett, köszönet a megosztásáért! Svájcban egyszer mi is kifogtunk egy hasonló látványt. Rendszeresen sétáltunk a mi kis falunk határában, ahonnan nem sokfelé lehetett ellátni, többek között azért, mert messze laktunk a nagy hegyektől és az időjárás ritkán volt kedvező. Egyik hegyi kanyarulatban egy főnös napon hirtelen hatalmas havas csúcsokat láttunk a horizonton. Amikor helybelieknek elmeséltük, mosolyogva mondták, hogy igen, arról a pontról néha lehet látni a nagy havasokat. Az élményt sosem felejtem el, annyira lenyügöző volt.
villogókékfog
2022. január 03. 16:02
A Hármashatárhegyről már többször láttam és fotóztam a Magas Tátrát. Kb. 150 km.
masikhozzaszolo
2022. január 03. 13:10
Most már semmi kétség. Utolértük Ausztriát. Már itt van a szemünk előtt. Ha zoomulunk, még a feliratot is el tudjuk olvasni: CUKRÁSZDA Persze, ha összekötötték a saját lábukat, kicsinálták a saját vezéreiket, tökönszúrták magukat az LMBTQ-val, akkor ez van.
Papamaci1957
2022. január 03. 09:53
Az is érdekes jelenség, hogy Akarattyán vagy Kenesén a vízpartról Tihanyt nem félszigetnek, hanem szigetnek látod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!