A börtön előtt tüntettek G Ras-ért, a letartóztatott kormányellenes aktivistáért

2022. április 25. 06:22

Komáromi „G Ras” Gergelyt és kilenc Ligetvédő társát csoportos garázdaság bűncselekményével vádolják 2017 óta.

2022. április 25. 06:22
null

Több tucatnyian tüntettek a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézet kapuja előtt Komáromi „G Ras” Gergely énekes, ligetvédő aktivista kiszabadításáért, akit a napokban letartóztatott a rendőrség – számolt be cikkében a Telex.

A lap azt írja: Komáromi „G Ras” Gergelyt és kilenc Ligetvédő társát csoportos garázdaság bűncselekményével vádolják 2017 óta, amelynek tárgyalási szakasza csak nem rég kezdődött el, olvasható a tüntetés szervezésére létrehozott közösségi oldalon. 2022. március 7-én elfogató parancsot adtak ki ellene, majd 2022. április 12-én előzetes letartóztatásba vették annak ellenére, hogy jogkövetően felvette a kapcsolatot a bírósággal, tették hozzá. Az őt ért vádakról korábban G Ras azt írta közösségi oldalán, hogy

2017 nyarán próbáltak maroknyian megvédeni két öreg platánfát a Ligetben, és a tiltakozás közben meghajlítottak 3-4 használt alumínium mobil kerítéselemet,

ezért zajlik 5 évvel később is „csoportos garázdaság bűncselekménye” vádjával eljárás.

Harminc napig lesz letartóztatva

A letartóztatás pedig azért történt szerinte, mert a bíróság nem érte el őt: „Természetesen a bíróság is ismeri a telefonszámomat, e-mail címemet is, meg se próbáltak elérni, sőt 1-jén én írtam nekik rendes kötelességtudó állampolgár módjára, nem válaszoltak azóta sem, inkább ma kiadták az elfogatóparancsot.” A Fővárosi Törvényszék azonban azt közölte az RTL Híradóval, hogy „erőteljesen megkérdőjelezhető Komáromy Gergely együttműködési hajlama”.

„2020. szeptember 15-én tartott a bíróság egy előkészítő ülést az ügyben, ezen megjelent a vádlott, és közölte a bírósággal, hogy nem kívánja megadni a tartózkodási helyét” – mondta a szóvivő. A zenész a bíróság szerint 30 napig lesz letartóztatva, ami ellen fellebeztek.

Nyitókép: Facebook

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
No kecmec 66
2022. április 26. 06:29
Szolidalitásból beülhetne mellé az összes túntető és ki se jöjjenek míg ki nem nő a platánfa ismét. Munkahely hiányába úgyse esne nehezükre ez a pár nap kiesés.
XTRO
2022. április 25. 20:49
Igazán költséghatékony egy 9mm lőszer lenne ebben az eljárásban ..is.
Burmin
2022. április 25. 19:01
G Ras le ne ejtsd a szappant !
KBA98
2022. április 25. 16:34
ezt a sok szemetet egy akolba kell terelni, aztán jöhet a farkas!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!