Révész: A világ egyik legnagyobb sporteseménye kezdődik el a Giro szerdai csapatbemutatójával

2022. május 04. 16:14

Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerint a kerékpárosverseny egy jó országmarketing lehetőség is.

2022. május 04. 16:14
null

 A Giro első három szakaszát rendezik péntektől vasárnapig Magyarországon, amelyet korábban még egyik háromhetes verseny sem érintett.

„Két évnyi közös gyötrődés után végre itt vagyunk a Nagy Rajt pillanatában” – fogalmazott Mauro Vegni, a Giro versenyigazgatója a szerdai sajtótájékoztatón. Kiemelte: igyekeznek a lehető legkevésbé gondot okozni a forgalomkorlátozásokkal és lezárásokkal, ám tisztában vannak vele, hogy egy ilyen horderejű sportesemény jelent nehézségeket.

„A mai napon el fog indulni Magyarországon a világ egyik legnagyobb sporteseménye a csapatbemutatóval” – hangsúlyozta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki leszögezte: egyetlen más sportesemény sem ad ennyi lehetőséget a természeti szépségek, a kulturális örökség bemutatására, mint a háromhetes körversenyek, a legnagyobb kerékpáros viadalok egyike.

Emlékeztetett: rendkívül szomorúak voltak, amikor 2020-ban le kellett mondani a pandémia miatt a Giro-rajtot. Rámutatott ugyanakkor, hogy nem volt még Magyarországon akkora elmaradt sportesemény, amelynek olyan haszna lett volna, mint annak a Giro-rajtnak.

„Azóta van kerékpáros sztárunk, Valter Attila, és nem az akkor kalkulált egy, hanem három magyar rajtol el Budapestről” – mondta a kormánybiztos, megemlítve: Valter 2020-as indulása előtt egyedül Bodrogi László szerepelt az olasz körversenyen magyarként, azóta tavaly Dina Márton indult, idén pedig Fetter Erik és Peák Barnabás mutatkozik be.

„Rózsaszínben látom a magyar kerékpározás jövőjét” 

– fogalmazott Révész Máriusz. Elárulta: négy fontos szempont lebegett a szemük előtt a verseny Magyarországra hozása kapcsán: a fantasztikus országmarketing lehetősége, a magyar kerékpársportnak adható lendület, a közösségi élmény – Olaszországban napi 300 ezer ember szurkol az utak mellett –, illetve a kerékpározás népszerűsítése.

Megemlítette: a pápalátogatás sem volt bonyolultabb esemény biztosítás szempontjából. Egyúttal fegyelmezettséget kért a nézőktől, hogy biztonságos távolságból szurkoljanak a kerékpárosoknak. Kitért rá: a szurkolók a járványhelyzet miatt közvetlenül nem találkozhatnak a versenyzőkkel.

(MTI)

Nyitóképen Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos Fotó: MTI/Soós Lajos

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154
2022. május 04. 18:35
Van néhány sportág, ahol a rajtnál nem tudom miért van néző. Ilyen a triatlon, a maratoni fútás, de az országúti kerékpár is. Ekkor még semmi nem dől el.
Búvár Kund
2022. május 04. 18:33
Két szakaszra is megyek! A pesti időfutamra és az első szakaszra, majd Pátka környékén leszek!
Mandinka
2022. május 04. 18:06
Aktuális, hiszen benya nem lesz!
Lion
2022. május 04. 17:00
Hajrá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!