Csercseszov: A Slovan a favorit, valamit tennünk kell

2022. július 27. 07:01

Új nap, új történet, nem szabad, hogy a revansvágy befolyásolja a hangulatot, véli az orosz edző.

2022. július 27. 07:01
null

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Sztanyiszlav Csercseszov tisztában van a harminc évvel ezelőtti események jelentőségével, de szigorúan futballmérkőzésre készül a Slovan elleni Bajnokok Ligája-visszavágón. A Ferencváros orosz edzője úgy fogalmazott a találkozó előtti napon tartott sajtótájékoztatón, hogy most már a Slovan a favorit, és tudja, a csapatának valamit tennie kell. Hogy mit, azt nem fedte fel, írják.

„A harminc évvel ezelőtti események eleve megterhelik a két klub viszonyát, a történelmi magyar–szlovák rivalizálás talaján a szurkolók a virtuális térben valóságos háborút vívnak. A Ferencváros külföldi játékosai, ha tudnak is erről, ha érzékelnek is belőle valamit, aligha hatja át őket a labdarúgáson túlmutató revansvágy. Jobb ez így, megkönnyíti a felkészülést, vagy ha több magyar lenne a csapatban, akkor egyszerűbb lenne motiválni a játékosokat?” – kérdezték Csercseszovot.

„Már az első mérkőzés előtt elmondtam, tisztában vagyok a harminc évvel ezelőtti események részleteivel. Át tudom érezni, hogy ez bírhat jelentőséggel, ám

A budapesti mérkőzésen semmi nyoma nem volt a feszültségnek, remélem, most is korrekt lesz a buzdítás, s minden normális keretek között zajlik a pályán. Új nap, új történet, nem szabad, hogy a revansvágy befolyásolja a hangulatot” – felelte Csercseszov. Korrekt, fontos gondolatok, csak éppen a kérdést hagyta válasz nélkül, írják.

Ez a helyzet megismétlődött, amikor az FTC orosz vezetőedzőjét arról faggatták, az egygólos hátrányban milyen taktikát választ: a Fradi nekiront a Slovannak, vagy tudatában a védelem sebezhetőségével, ezért óvatosan, inkább kivárásra játszik? „Nem válaszolhatok erre, mert az ellenfél is értesülne róla. Az állás azonban azt kívánja, hogy tegyünk valamit” – jegyezte meg.

Amiből arra következtethetünk, írják, lesz valami váratlan, meglepő a zöld-fehérek összeállításában, taktikájában. Az esélyekről szólva így fogalmazott Csercseszov: „Előnye birtokában immár a Slovan a favorit, de

Az első meccsen megtapasztalhattuk, mennyire fontos, hogy végig összpontosítsunk, öt perc kihagyás is végzetes lehet.”

Fotó: MTI/Máthé Zoltán       

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Greta Grünberg
2022. július 27. 16:56
Hajrá Fradi! Hajrá Tokmac, Black Lives Matter!
smarton84
2022. július 27. 16:25
Én annak a csapatnak szurkolok, amiben több a magyar. Az jelenleg a Slovan ;)
népnemzet
2022. július 27. 14:58
Én viszont úgy láttam, hogy amit a Slovan játszott, abban jobb volt, mint a Fradi a maga játékában. Ma, amikor a Fradi megint arra kényszerül, hogy - ezúttal idegenben - támadjon, elválik, hogy lesz-e legalább egy olyan pontrúgásuk a szlovákpknak, mint amilyet Pesten gólig tudtak variálni, vagy lesz-e a (szerintem erősen felülértékelt) Fradi-játékosok között, aki legalább olyan technikásan képes becsavarni, mint ahogyan a tótok örménye tette... (Egyébként szerény magánvéleményem szerint a két csapat játékerőben partiban van, de Weiss jobb edző, és a múlt héten egységesebb, kompaktabb csapatot tudott kiállítani.
gyaloggos
2022. július 27. 12:41
A FOGADÓIRODÁK a FRADI győzelmét tartják legvalószínűbbnek !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!