Büntetést kapott a Fradi a Slovan-meccs miatt

2022. augusztus 06. 10:26

Fizetnie kell és szektort is be kell zárnia. Nem lehet telt ház a Qarabag ellen.

2022. augusztus 06. 10:26
null

A Nemzeti Sport arról ír, hogy a pozsonyi Slovan elleni Bajnokok Ligája-selejtező két mérkőzésén tapasztaltak alapján az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 79 000 eurós (mintegy 31 millió forintos) pénzbüntetéssel és részleges szektorbezárással sújtotta a Ferencvárost – derült ki a szövetség honlapján pénteken megjelent határozatból.

Íme, a retorziók:

• 15 000 eurót kell fizetnie szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt, ugyanezért a következő hazai rendezésű európai kupamérkőzésen (ezek szerint a Qarabag ellenin – a szerk.) a lelátó egy részét (legalább ezer széket a B-lelátón) le kell zárnia. A következő európai kupameccsen

UEFA-logós “#NoToRacism” táblát kell elhelyeznie.

• 50 000 eurót kell fizetnie drukkereinek tűzijátékozása, tárgyak játéktérre dobálása, anyagi károkozás, valamint támadó hangnemű, provokatív megnyilvánulásai miatt

• 14 000 eurót kell fizetnie bizonyos nyilvános közlekedőfolyosók lezárása miatt.

Ezeken kívül szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt az FTC nem árusíthat jegyeket a csapat egy jövőbeli idegenbeli európai kupamérkőzésére, de ezt az intézkedést két év próbaidőre felfüggesztették. Az FTC-nek harminc napon belül fel kell vennie a kapcsolatot a Slovannal a pozsonyi stadionban a szurkolói által történt károk rendezése ügyében (a határozat példaként 20 tönkretett székre hivatkozik).

Emlékeztettek: a Ferencváros idehaza 2–1-re kikapott, viszont az idegenbeli visszavágót 4–1-re megnyerte, és továbbjutott a selejtező harmadik fordulójába, ahol az azeri Qarabag elleni csata első, idegenbeli felvonása 1–1-re végződött. A második találkozó kedden következik, sajnos mínusz ezer szurkolóval. Korábban a Slovant is megbüntették. Erről ITT írt a Nemzeti Sport.

Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
piscsik
2022. augusztus 15. 22:18
Fasiszta uefa
Kanmacska
2022. augusztus 07. 20:38
Megint a magyargyűlöletről tett tanubizonyságot az UFA.
lhotx
2022. augusztus 07. 19:26
Csoda, hogy vagy két-három gólt nem érvénytelenítettek, vagy ítéltek oda az antináci tótoldalnak. Merhogy az lett volna igazából európai megoldás.
Akitlosz
2022. augusztus 06. 20:21
Úgy kell neki! Szándékosan provokálja a Ferencváros főnöke a négerek importjával a szurkolókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!