Schäfer is elmondta véleményét a kő-papír-ollózásról, Puskás neve is felmerült

2023. május 19. 06:56

A futballista az előttünk álló Európa-bajnoki selejtezőkről is nyilatkozott.

2023. május 19. 06:56
null

Schäfer András interjút adott az Indexnek. A lapnak nyilatkozva a magyar sportoló többek között arról is beszélt: mi fog történni, ha ismét együtt játszhat Kalmár Zsolttal, valamint elmondta azt is: hogyan ítéli meg a kő-papír-ollózással kapcsolatos hírverést.

A mezszám nem presztizskérdés

Schäfer részéről nem kérdés, hogy Kalmár Zsolté a tizenhármas mez a magyar futballválogatottban, egy percig sem csinál ebből presztízskérdést. „Aztán ha minden kötél szakad, maximum megpróbálom elkérni Dominiktól a tízest…” – fogalmazott.

A kő-papír-ollózásról

Az újságíró felvetésére, hogy esetleg kő-papír-ollón megpróbálhatja elnyerni a mezt, Schäfer azt mondta, nem tudja, ez az észt meccs után mennyire lenne vicces próbálkozás. Meg már ő sem gyakorol annyit a tükör előtt. S kijelentette, egyetért Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, hogy szerencsésebb lett volna, ha 3–0-s vezetésnél történik.

Ugyanakkor mint a sportoló rámutatott: kár, hogy kimaradt a tizenegyes, mert ha bemegy, nem lett volna ügy, sőt

mindenki elkönyvelte volna vagányságként, olyan önbizalomról árulkodó pimasz megoldásként, amit Puskásék óta hiányol a közvélemény egy része.

Nehéz helyzet egyébként, mi, magyarok szerintem sokszor esünk a végletekbe, ritka, hogy helyén tudnánk kezelni akár a kudarcot, akár a sikert. Nem vagyok benne biztos, hogy a bolgárok 3–0-s legyőzése után egyből ki kellett volna minket kiáltani a csoport fő esélyesének, ahogy azt is fájó szívvel néztem kívülről, amikor a csapattársaimról leszedték a keresztvizet a luxemburgi 2–2 után – fogalmazott a lapnak.

Az Európa-bajnoki selejtezőről

Az előttünk álló Európa-bajnoki selejtezőkről kijelentette, jó esélyünk van arra, hogy felvegyük a harcot az első helyért, de nehéz meccsek lesznek. Mi vagyunk a legjobb példa arra, hogy jól átgondolt taktikával, fegyelmezett, odaadó játékkal egészen nagy különbségeket is el lehet tüntetni csapat és csapat között – állította.

Az Eb-kieséséről elmondta, kellett idő, hogy feldolgozza,

mert ott és akkor nagyon rossz érzés volt, de visszagondolva már inkább érez büszkeséget. „Annyi biztos, elég meghatározó élmény volt a karrierem, és az újjáalakuló válogatott szempontjából is. Jó irányba vitte az öltözőt, segített még jobb csapattá válnunk. Nem felejtem el egyhamar, azért nem mindennap fejel az ember gólt 18 méterről Manuel Neuernek” – jelentette ki.

 

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. május 22. 09:28
Gyors felépülést kívánunk!
Alaric
2023. május 21. 20:18
Ha ez így van, akkor holnap én megyek a szemészetre. (De lehet, hogy humorgyógyászt kell keresnem :)
Felvidéki MAGYAR
2023. május 20. 06:55
András egy jó foci természet. Harcos, csupaszív jellem, akivel soha nem fut majd el a ló rossz irányba. Nagyon sajnáljuk, hogy elment Dunaszerdahelyről! Sok sikert és gyors gyógyulást kívánok neki! Hiányozni fog a válogatottból!
Zsíros Teri önkormányzati gépelő
2023. május 19. 08:49
Andris jó gyerek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!