A horvátországi Lug iskolájának leendő igazgatója Nagy-Magyarország-térképet tett közzé Facebook-profilján

2023. június 07. 11:30

A horvát Vecernji list szerint Kelemen Viktória elnézést kért, ha valakit megsértett volna és törölte a posztot. 

2023. június 07. 11:30
null

A horvát Vecernji list beszámolt arról, hogy az Eszéktől északra fekvő, horvátországi Lug általános iskolájának valószínűsíthető leendő igazgatója (az egyetlen jelölt), Kelemen Viktória Nagy-Magyarország-térképet tett közzé Facebook-profilján, „Összetartozunk" felirattal, Wass Albert-idézettel.

A horvát lap szerint az eset nyugtalanít egyes baranyai horvátokat, ezért a sajtóhoz fordultak. Arra hívták fel a figyelmet, hogy az „incidensre” Trianon évfordulóján került sor. Kelemen elnézést kért, ha valakit megsértett volna és törölte a posztot.

Nyitókép: MTI /Kallos Bea

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2023. június 08. 18:02
800 évig társország voltunk-használván egymás utjait és kikötőit. Miért probléma ez odaát?
John To
2023. június 07. 22:36
"Eszéktől északra fekvő, horvátországi Lug " Mi van? Mi ez a balliberalis kommunista izu ujsagiras? Miert lustak utannanezni a dolgoknak ezek az "ujsagirok"? Ket perc alatt ki lehet deriteni hogy a helyseg igazi magyar neve Lasko es nem Lug. Ez a kozseg a horvatorszagi Baranyaban terul el amley a magyarorszagi Baranya varmegyetol lett elszakitva 1918-ban. Ezt a kornyeket Dravaszognek hivjak sok magyar lakta telepulessel melyek rohamos horvatosodason esnek at ezekben az evekben. Lasoknak nem volt szlav neve ugyogy 1918 utan a szlavok is Lasko-nak hivtak, majd atneveztek LUG-nak hogy nehogy mar magyaros hangzasa legyen szlav nyelveken. Ma meg mar ott tartunk hogy a magyar nev helyett a magyar tollforgatok is a kitalalt szlav nevet hasznaljak egy majd 800 eves magyar telepulesre. Igy porlad a magyar mult. Szarai Mihaly Laskorol vezetet a reforamciot. Mellesleg Kelemen Viktoria az unokatestverem lanya. Szepnapot.
laikus19
2023. június 07. 20:35
Lug..., szégyen a mandinerre nézve: https://hu.wikipedia.org/wiki/Lask%C3%B3_(telep%C3%BCl%C3%A9s)
írmag
2023. június 07. 15:07
Egy rendes magyar hazafi, lakhelye hovatartozásától függetlenül! Szeretettel köszöntöm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!