Újabb magyar hegymászó készül csúcstámadásra

2023. június 27. 10:44

Varga Csaba nagyváradi hegymászó a hét második felében indulhat a 8125 méter magasan fekvő Nanga Parbat meghódítására.

2023. június 27. 10:44
null

A magyar hegymászó jelenleg az alaptáborban pihen, várhatóan a hét második felében indul meghódítani a Nanga Parbat csúcsát –osztotta meg a hírt Facebook-oldalán a Hazajáró. Továbbá megosztottak néhány képet a hegymászóról, amelyeket Varga Csaba egy társán keresztül juttatta el az alaptáborból.

Varga Csaba Nagyváradon élő hegymászó június 6-án, kedden indult útnak, hogy megmássza a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsát, a 8125 méter magas Nanga Parbatot. A sportoló célja, hogy pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül megmássza a pakisztáni Himalája hegycsoportban fekvő hegycsúcsot.

A hegyen készült képek itt tekinthetők meg:

Nyitókép: Facebook, Kalifa Alpin

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza
2023. június 27. 22:00
Nem értek egyet az ilyen tipusú hegymászással, de VARGA CSABA rendkívül tisztességes, jó magyar ember! Mindenkinek ajánlom , hogy keressen rá a vele készült interjúkra! "Mondd, aki elmegy ugye hazatér? Egyszer újra haza ér! És minden újra úgy lesz mint a legelején!" Hajrá Kárpát-medence! VARGA CSABA! Szép időt, sok, sikert, erőt,egészséget!
tartarossz.blog
2023. június 27. 20:38
8.000 méter fölötti magasságban, ha egy hegymászó meghal, hogyan állapítja meg a magyar rendőrség, hogy kizárható az idegenkezűség és nem történt bűncselekmény?
Menő manó
2023. június 27. 20:27
Hogy lehetne megkérni a Médiát, hogy hagyjon benünket békén és NE Hozza le az Öngyilkos hegymászók történeteit. Nagyon káros mindenkinek, én megmondom őszintén megutáltam a hegymászókat, mindent feláldoznak, akár az életüket is, hogy oda írhassák a nevük mellé, hogy itt járt. Nevetséges. Az ÉLET nem erről szól. Szóval nem szeretnék egy cikket se olvasni ebben a témában.
csulak
2023. június 27. 18:51
Szep idot Csaba !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!