Nem volt gyakorlatlan sofőr – megszólalt a gyorsulási szövetség vezetője az Árpád hídi gázolással kapcsolatban

2023. július 05. 16:38

Giltner Attila azt mondta, jól ismerte a sofőrt.

2023. július 05. 16:38
null

Giltner Attila, a Magyar Gyorsulási Szövetség elnökhelyettese az RTL reggeli műsorában úgy fogalmazott, hogy egyetlen autósport sem állja meg a helyét a közúton, annak szigorúan csak zárt pályán van a helye. Mint ismert, a hétvégén életét vesztette egy biciklis, miután nekicsapódott egy autó. Egy BMW és egy Mercedes versenyzett az Árpád hídon a budai irányba, eddig nem tisztázott körülmények között egyikük elvesztette az autó felett az irányítást és a szalagkorlátnak csapódott, majd onnan a kerékpárosnak ütközött.

A 26 éves kerékpáros a kórházba szállítás után vesztette életét.

Karácsony Gergely közösségi oldalán osztotta meg, hogy a balesetben érintett Mercedes rendszáma beszédes, RACE-001; az autó 713 lóerő teljesítményre képes. Giltner a műsorban elmondta, ismeri az autó tulajdonosát, mivel sok gyorsulási és pályaversenyre járt,

nem volt gyakorlatlan sofőr.

Kijelentette, hogy a szövetségüknél van egy mondás, miszerint a sas nem vadászik a légyre, magyarul egy ilyen teljesítményű autóval nem versenyeznek gyengébbekkel. Ugyanakkor hozzátette, arról szerinte szó sincs, hogy egy ilyen nagy teljesítményű gépjármű ne lenne a közutakra való, mivel azzal is be lehet tartani a közlekedési szabályokat. Megjegyezte, nyugat-európai országokban bevett szokás, hogy bizonyos autókat csak vezetéstechnikai tréningek mellett adják csak át. Kijelentette, itthon is lehetne ilyen kezdeményezés. 

Az igazságügyi szakértő szerint a Mercedes 130-150 km/óra sebességgel haladt, miközben az érintett szakaszon csak hetvennel lehet menni. 

Nyitókép: MTI/Mihadák Zoltán

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2023. július 14. 09:24
Mi a fene. Ebben az országban már a nem legális dolgokra (gyorsulás) is lehet szövetséget alapitani.? Akkor már tényleg csak a zsebtolvajok meg az alkalmi betörök és gyilkosok szövetsége hiányzik a listábol. Az embernek megáll az esze. És még egy ilyen országban egyesek kétlik a demokrácia mivoltját.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 05. 20:00
Nálunk ez a Giltner Attila kiesett volna az ablakon.
Ekrü
2023. július 05. 19:48
"nem volt gyakorlatlan sofőr."- Ez most enyhítő körülmény akarna lenni? Én sem vagyok gyakorlatlan sofőr (30év) mégsem érzek késztetést, hogy 130-150-nel versenyezzek közúton....A KRESZ betartása NEM gyakorlottság kérdése.
qqriku
2023. július 05. 19:43
"az érintett szakaszon csak hetvennel lehet menni" Mint a mellékelt ábra is mutatja (sajnos), nemcsak 70-nel lehet menni az adott szakaszon. A mondat helyesen: "az érintett szakaszon csak hetvennel szabad menni"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!