Részegen családjára gyújtotta a házat a férfi, 14 év fegyházat kap érte

2023. július 06. 15:39

Emberölés kísérletével vádolták.

2023. július 06. 15:39
null

Emberölés kísérlete miatt tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen azt a férfit, aki részegen az édesanyjára és annak unokájára gyújtotta a házat tavaly a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Dombrádon. A bíróság az MTI-vel közölte: a férfi tavaly áprilisban 

ittasan ment haza egyik nap, majd korábbi fenyegetéseit beváltva meggyújtotta a bejárati ajtó melletti függönyt, és közben azzal fenyegette a vele együtt élő családtagjait, hogy megöli őket.

 A tüzet a lakásban tartózkodó két ember egy időközben odaérkező ismerősük segítségével oltotta el.

Ezután a gyújtogató férfi visszament a házba és megpróbálta betörni annak a szobának az ajtaját, ahová anyja és a gyermek bemenekült előle. Miközben fenyegetőzött, meggyújtotta a másik szobában lévő bútorokat, valamint a szobaajtóra terített plédet és a függönyként szolgáló textilt is. Eközben az unoka a szobaablakon keresztül kimenekült a házból.

Mivel az asszony megérezte a füstszagot, kinyitotta a szoba ajtaját, amely előtt ott állt a fia, aki késsel szúró mozdulatot tett felé. A nő meglökte, és végül sikerült a házból neki is kimenekülnie. A tüzet a kiérkező tűzoltók oltották el.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2023. július 06. 15:48
Szemet szemért fogat fogrét: rágyújtani a faszira a házat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!