Szoboszlai egy munkamániás! – így értékelték a Liverpool-szurkolók a magyar középpályás bemutatkozását

2023. augusztus 14. 06:21

Meglehetősen kritikusan fogadták a Liverpool szurkolói a Chelsea elleni 1-1-et, Szoboszlai Dominik debütálása viszont tetszett nekik, bár a rúgótechnikáját ismerve, több lövést remélnek tőle.

2023. augusztus 14. 06:21
Szoboszlai Dominik sikeresen mutatkozott be a Premier League-ben, 90 percig pályán volt a Liverpoolban.
Sal Endre
Sal Endre

Elözönlötték a kommentek a Liverpool FC hivatalos Instagram és Facebook-oldalát a Chelsea–Liverpool mérkőzés után. Amiben mindenki egyetértett, az egy pont Alisson Beckernek, a gárda kapusának köszönhető, aki amúgy a meccs embere is lett. Szoboszlai Dominik bemutatkozása elől némileg elvette a fényt, hogy Jürgen Klopp, a Liverpool trénere lecserélte a csapat ikonját, Mohamed Salah-t, aki láthatóan feldúltan távozott a gyepről. A kommentelők jelentős része az egyiptomi játékos mellé állt, szerintük ezt nem szabadott volna megtenni a csatárzsenivel. Mint ahogy az egyik hozzászóló írta: 

„Salah visszautasította a szaúdi pénzt, de még kapitányi karszalagot sem kapott. Több tiszteletet neki!” 

Az eredménnyel és a játékkal sem voltak kibékülve a szurkolók, s leginkább a védelmet szapulták. A középpálya két debütálója, az argentin világbajnok, Alexis Mac Allister (akit az angol Brightonból igazolták) és Szoboszlai Dominik elnyerte a kommentelők tetszését, ám sokan megjegyezték, túlságosan sok védekező feladatot kaptak, így nem derülhetett ki, hogy mennyire jók a kreatív játékban. „Macca és Szobo nagyszerűek, a védelem viszont rettenetes!”– írta egy hozzászóló. 

Szoboszlai Dominik játéka (jobbra) elnyerte a Liverpool-drukkerek tetszését.
Fotó: MTI/AP/Ian Walton

Szoboszlai játékával kapcsolatban a legtöbben azt jegyezték meg, hogy hihetetlen munkát végzett, volt, aki egyenesen azt írta: „Szoboszlai egy munkamániás!” Sokan azt is kiemelték, jó lett volna, ha több lövésre vállalkozik. 

„Jól játszottál, de lőjj! Tedd azt, amit Lipcsében csináltál, kérlek!”

– írta valaki. A lövéseket mások is számon kérték Szoboszlain, akit amúgy a drukkerek a jobbak közé soroltak. Persze nekik is hozzá kell még szokniuk, hogy Liverpoolban nem a magyar válogatott játékosnál lesz a karmesteri pálca – nem úgy, mint az RB Leipzignél volt – , hiszen Jürgen Klopp hátra vont középpályásként számol vele, s ezt a feladatot szinte tökéletesen megoldotta a Chelsea ellen. 

Szoboszlai Dominik egy akcióképet tett ki a mérkőzésről az Instagram-oldalán (ahol már 1,2 millió követője van), és sokan gratuláltak a Premier League-bemutatkozásához. Az elsők egyike a csapat holland hátvédje, Virgil van Dijk volt, aki egy tapsoló kéz ikont biggyesztett a magyar játékos oldalára. Dominik amúgy csupán egy kritikai megjegyzést kapott a sok ezer közül, valaki gyengének minősítette a bemutatkozását (ennél erősebb szót használt) a Liverpool hivatalos oldalán, ám a magyar hozzászólók pillanatok alatt megvédték a válogatott játékost. Aki persze nem szorul védelemre, elég ha azt vesszük, hogy a mérkőzés után Jürgen Klopp el volt ragadtatva a mezőnyben végzett munkájától.

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apoa
2023. augusztus 14. 12:00
A Szoboszlai sajnos nem sokat mutatott...
files32
2023. augusztus 14. 10:16
Napi Szoboszlai.
Töki
2023. augusztus 14. 09:57
Jó meccs volt, nem lógott ki Szobó!!! Csak így tovább!
Reszelő Aladár
2023. augusztus 14. 09:47
Első meccs volt, azon meg még senki sem nyerte meg a bajnokságot. Kemény ellenfél ellen idegenben jó az X, ha a Chelsea jó formában van, akkor a Stamford-ra nem nyerni járnak a vendégek. Kell még jó pár meccs, hogy Klopp megtalálja mindenkinek a helyét és jó eséllyel még a keret sincs készen teljesen. Dominik jól mozgott és tette a dolgát. A többet lőni dolog meg veszélyes. Jól néz ki, a közönség is szereti, de a társak, főleg a gólvágók asszisztokat szeretnének tőle, azaz inkább tovább kombinálni az adott helyezetet mint rádurrantani. De fogunk tőle lövéseket és gólokat is látni, de ezt ki kell vívni a csapaton belül. Ahogy azt is, hogy ne csak a szögleteket, hanem mondjuk a veszélyes szabadrúgásokat is ő lőhesse. Ez időbe telik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!