Tanulságos videó: ezért kell nagyon figyelni a kamionokra a forgalomban!

2023. szeptember 05. 21:17

A Magyar Közút szerint nem lehet elégszer figyelmeztetni az autósokat a holttér veszélyeire.

2023. szeptember 05. 21:17
null

Egy kamion vezetőfülkéjéből kitekintve, típustól függően akár több szobányi terület részben vagy teljesen beláthatatlan a sofőrök számára – figyelmeztet a Magyar Közút. Hangsúlyozzák: ezeken a terülteteken gyakorlatilag „láthatatlanná válhat” a többi közlekedő. 

Noha a vezető 180 fokos szögben tudja ellenőrizni a környezetét, a tükrök segítségével pedig a mögötte levő területet. de egyszerre nem tudnak mindenhova figyelni, így például egy előzés során célszerű megbizonyosodni arról, hogy a sofőr tudomást vett a jelenlétünkről és igyekezni kell, hogy a lehető leggyorsabban elhagyja mindenki a holtteret.

Különben ilyen balesetek is történhetnek, mint az alábbi videóban:

Nyitókép: MTI/Mónus Márton. Illusztráció.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. szeptember 06. 16:24
A kamionos a hibás. A sávváltás/elsőbbség adás szabályait neki is be kell tartania. Nem kivétel. A közutasoknak és a szemkilövő geciknek meg a qrva anyjukat!
nemecsek-3
2023. szeptember 06. 13:57
A videon volt kamionos és autós hiba is de nyílván én pl. azért nem vezethetek kamiont mert személygépkocsit tanultam vezetni és nem kamiont. A kamion vezethetőségével nem nekem kell tisztában lenni, de ha látom, hogy készülődik a kamion sávot váltani akkor nem fogok a felhajtóból mellé menni. Ha meg ezt nem vagyok képes meglátni ami a videon is volt nem vagyok alkalmas gépjárművezetésre. Meg akkor sem, ha meg akarom mutatni a kamionosnak, hogy mekkora hülye meg vak meg erőszakos -még akkor is ha román ...stb kamionról van szó
need-info
2023. szeptember 06. 11:37
Jobb a kaminoso fülkétől távolabb lenni, hogy a tükrükben lássanak minket. Egyszerűen nem szabad közvetlen mellette lenni.
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 06. 08:50
>>>Tanulságos videó: ezért kell nagyon figyelni a kamionokra<<< #HÁTHALEPOTTYANVALAMISZAJRÉ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!