Felvidéki üzletember: A Fico-kormány csak azt teszi, amit ígért, Orbán pedig egy demokratikusan gondolkodó ember

2023. december 29. 08:59

A Slovnaft vezetője szerint „le kell küzdeni azt a nézetet, hogy Magyarország veszélyt jelent a környező országokra”.

2023. december 29. 08:59

Interjút adott nemrég Világi Oszkár, a Slovnaft vezetője a Denník N című szlovákiai lapnak. 

Világi azt nyilatkozta, hogy megérti, mi zajlik egy olyan ember lelki világában, aki a szocializmusban nőtt fel, és politikai felelősséget 
visel az ország sorsáért, 

ezért tud azonosulni azzal, ahogy Orbán Viktor látja a világ dolgait. 

A Slovnaft vezetője szerint „az új Fico-kormány csak azt teszi, amit ígért, Orbán Viktor pedig demokratikusan gondolkodó 
ember, aki mindig a demokrácia keretein belül gyakorolja hatalmát”

„Le kell küzdeni azt a nézetet, hogy Magyarország veszélyt jelent a környező országokra”

Az interjúalany szerint le kell küzdeni azt a nézetet, hogy Magyarország veszélyt jelent a környező országokra. 

Ezzel azok ijesztgetnek, akiknek ez az ijesztgetés jól jön. 

Ma az emberek másképp gondolkodnak, mert megváltozott a világ, és emiatt nem korlátozzák őket a mozgásukban” – fogalmazott a Slovnaft vezetője a lapnak.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Vajda János

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. december 30. 13:41
A felvidéki üzletember több (függő) szállal kötődik Orbánhoz, igy tőle a felcsúti diktátorról objektiv vélemény nem várható. De ilyenfokú gerinctelenség és mélyreható seggnyalás azért meglepő és mulatságos.
Tommaso
2023. december 30. 13:40
ORBÁN a területrabló agresszor Ruszki Nagyhatalom érdekét képviseli, és az egész demokratikus világ biztonságát veszélyezteti avval, hogy akadályozza Svédország NATO-beli felvételét. Egy ilyen háborús helyzetben a Magyaro. szabadaságát és szuverenitását biztositó katonai tömb erősitése, Nr1 MAGYAR NEMZETI ÉRDEK. Orbán azonban nem a magyarok érdekeit tekinti elsődlegesnek.
Tommaso
2023. december 30. 13:39
Orbán - szembehelyezkedve 30-nál is több nyugati szövetségesével - vagy féltucat vétóval szolgálta ki a háborúkirobbantó, területrabló Orosz Nagyhatalom birodalmi érdekeit. A magyar nemzeti érdekeket tette kockára, mikor nem szavazta meg a háború legnagyobb támogatójának, az orosz pátriárkának az EU-ba beutazási tilalmát. Az egész demokratikus világ biztonságát veszélyezteti avval, hogy akadályozza Svédország NATO-beli felvételét. Ez egyértelműen csak az ellenség Oroszország érdeke. Hiszen a NATO erősödése az kizárólag csak Oroszországnak lenne rossz.
Tommaso
2023. december 30. 13:39
2023-ban hivatalossá vált, hogy a magyarországi jobboldal hazát árul. 54 európai ország ( jobb-, és baloldaliak egyaránt ) egyetértett abban, hogy Orbán - Putyin trójai falova Az orosz birodalmi érdekeket nemcsak európai szövetségesei érdekei elé helyezi, hanem saját hazája nemzeti érdekei elé is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!