Bedarálta a sávot váltó autót a kamion az M0-on (videó)

2024. január 23. 11:09

Elkerülhetetlen volt a baleset.

2024. január 23. 11:09

A Magyar Közút által közzétett Instagram-videón jól látszik, ahogy egyszerre kezdte meg a sávváltást az M0-s autóút Hárosi Duna-hídjának négysávos szakaszán egy párhuzamosan haladó autó és egy kamion. Miután ugyanakkor, ugyanabba a sávba szerettek volna megérkezni, elkerülhetetlen volt a baleset.

Az autót a kamion beforgatta maga elé, nekiütközött a másik oldalának és a szalagkorlátnak is. Szerencsére senki nem sérült meg és csak a belső sávot kellett zárni.

Mint a posztban felhívták rá a figyelmet, több körültekintéssel ez a baleset is elkerülhető lett volna. Nagyon fontos, hogy mielőtt sávot váltunk, győződjünk meg róla, hogy a manőverünket biztonságosan be tudjuk-e fejezni, figyeljük a velünk párhuzamosan közlekedők mozgását is!

Fotó: képernyőmentés

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kendit
2024. január 23. 11:32
Azt a kockafejű hibrid majmot kellene minél előbb felelősségre vonni, aki engedélyezte az eligazító táblákat az M0 ezen szakaszán. Rengeteg felesleges sávváltást idéz elő a szélső sávban haladóknál, mert nem egyértelmű a táblák jelzése. A három egyenesen haladó sávot sikerült úgy megrajzolni, hogy a három nyílból a középsőt a szöveg alá helyezték miniatűr méretben. Amelyik söfőr nem ismeri az utat az behúzódik a középső sávba feleslegesen. Nem értem aki ezt tanulja és ilyen pozíciót tölt be, hogy képes ennyire amatőr módon kivitelezett táblát engedélyezni. Felháborító hogy emberi életeket veszélyeztetnek és nem tesz semmit a Közút, hogy kijavítassa ezt a baleseti forrást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!