Magyar Péterben mindig volt egy erős frusztráltság, hogy miért nem ő lett a miniszter – kipakol az Igazságügyi Minisztérium volt munkatársa

2024. március 20. 13:49

Az ellenzék új felfedezettjéről elmondták, folyamatosan Varga Judit érdemeit próbálta kisebbíteni, és úgy beállítani, hogy mindent, karrierjét általában is neki köszönhet.

2024. március 20. 13:49
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Olvasóink emlékezhetnek rá, egy hónappal ezelőtt bemutattuk részletesen, milyen embernek írták le ismerősei Magyar Pétert. Mint akkor megírtuk, Varga Judit igazságügyi miniszter volt férjét a nagyobbik kormánypárt berkein belül sem vették komolyan, nem igazán a saját teljesítménye miatt tartották számon, leginkább Varga Judit volt igazságügyi miniszter férjeként. Sikerült felvennünk a kapcsolatot Varga Judit egyik neve elhallgatását kérő volt kollégájával, aki közvetlen a tárcavezető mellett dolgozott. Forrásunk hosszan beszélt lapunknak arról, Magyar hogyan nehezedett rá az ő életükre, szakmai munkájukra is.

Ezt is ajánljuk a témában

Informátorunk elmondta, mielőtt elvállalta volna a munkát a korábbi tárcavezetőnél, már figyelmeztették arra, hogy vigyázzon Magyar Péterrel, biztosan mindenbe bele akar majd szólni, mert nehezen viseli, hogy a felesége többre vitte, mint ő, ráadásul a pár házassága is meglehetősen viharos, nem viselkedik szépen a feleségével.

Pétert úgy írták le nekem, hogyha meghalna egy barátja, csak azért menne el a temetésére, hogy a sír felett ugráljon, és válogatott szidalmakkal becsmérelje az elhunytat, amiért idő előtt halt meg és nem járta ki neki, amit kért”

– fogalmazott forrásunk, majd hozzátette, mivel a felettese az igazságügyi miniszter volt, csak rá kellett hallgatnia, ezért igyekezett Magyart minél távolabb tartani magától.

Mindenki tudta, hogy Magyar nem egy könnyen kezelhető illető, hirtelen csattan, mindenkit kiszekíroz maga körül, és úgy képzeli, mindenkinél mindent jobban tud”

– tette hozzá.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Forrásunk elmondta, széles körben tudható volt, hogy az ellenzék új felfedezettje és Varga Judit házassága viharos volt. Szavai szerint egyértelmű, hogy ezért elsősorban a gyenge mentális állapotú Péter felel. Ez forrásunk számára két héttel munkába állását követően vált teljesen egyértelművé, mikor az egyik reggel Varga Judit beérve az irodába lelkileg érzékelhetően magán viselte a családi történeseket.

Látszott, hogy feldúltan, otthoni heves veszekedésből érkezik, és egyből elkezdte sorolni, hogy a férje milyen válogatott szidalmakkal próbálta ismét megalázni”


– mesélte forrásunk, aki szerint Magyar folyamatosan Varga Judit érdemeit próbálta kisebbíteni, és úgy beállítani, hogy mindent, karrierjét általában is neki köszönheti, nem pedig saját tehetségének és rátermettségének. „Péterben mindig volt egy erős adag frusztráltság, a tekintetben, hogy miért nem ő lett a miniszter, éppen ezért próbálta Varga Judit miniszterségét úgy értelmezni, mintha ez kicsit rá is vonatkozna. Ez Juditnak is nagy küzdelem volt” – tette hozzá.

Forrásunk kiemelte, nem véletlen osztotta meg minden volt kollégája Varga Judit emlékezetes, családon belüli erőszakkal kapcsolatos videóját, mert bár ezt senki nem kérte, de az évek során azt látták a miniszteren, hogy a mindennapjai hasonló körülmények között telnek, és így közvetetten az övéik is.

Ezt is ajánljuk a témában

Állítása szerint számtalan olyan eset is volt, hogy a szolgálati autóban, telefonálás közben is, a telefonból kihallatszódva Magyar finoman sem helyénvaló módon beszélt Varga Judittal, becsmérelte, szekírozta. Informátorunk közölte azt is, hogy Magyar folyamatosan a miniszter önbecsülését próbálta tönkretenni – csak a miniszter lelkierején múlott, hogy ez nem sikerült.

Ez az, amit mi is megéltünk Varga Judittal együtt”

– mondta.

A korábbi igazságügyi miniszternek a volt munkatárs szavai szerint nem véletlenül volt az áldozatsegítés a szívügye. Mikor 2019-ben átvette a tárca vezetését, három áldozatsegítő központ létezett hazánkban, ahova tudtak fordulni a családon belüli erőszakot elszenvedők. Varga Judit miniszterségének végére lett ezekből 17. A volt munkatárs arról is beszélt, hogy szintén a miniszter lelkierejét mutatja, hogy az olyan egyeztetéseket is profin tudta megcsinálni, amikor a szakértők a lelki párkapcsolati erőszakról beszélve nagyon hasonló eseteket említenek ahhoz, ahogy Magyar Péter viselkedett vele.

Péternek (Magyar – a szerk.) van egy kifejezetten terhes, konfliktusos személyisége, sokszor járt be a minisztériumba és ez mindenki számára kifejezetten idegesítő, feszélyező volt”

– jelezte forrásunk.

Informátorunk elmondta, sok mindent elárul a politikai babérokra törő sértett exférjről, hogy többször is előfordult olyan, hogy egy rendezvényre, ahol sok magas beosztású ember megjelent, Magyar mindenképp kikönyökölte, kikönyököltette magának, hogy részt vehessen ezeken, még akkor is, amikor mások nem vittek, nem vihettek a házastársakat, de Varga Juditra tekintettel végül ezt megengedték neki.

Magyar akkor is ott akart lenni az első sorban”

– tette hozzá.

Forrásunk szerint már korábban is felvetődött Varga Juditban, hogy elváljon Magyartól, ám ezt akkor azért nem tette meg, mert azon felül, hogy nagyon szereti a gyermekeit, akiknek az lenne a legjobb, ha egy teljes családban nőnének fel, félt attól is, hogy mivel korábbi párjának kiszámíthatatlan a természete, vajon mit lépne a válás hírére. Megtudtuk többek között azt is, hogy amikor megkezdődött a minisztériumi munka Varga Judit kinevezésekor, Magyar egyből „megpróbált odafigyelni arra, mit csinál a sajtóosztály. Közvetlenül is”.

Az volt az érzésünk, hogy ez volt az alku, hogy a minisztériumi sajtóra Magyar ráláthat, hogy érezze, hogy ő is fontos”

– közölte forrásunk.

Összesen 519 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­ö­g­­ö­­s­ ­­l­­­á­­n­­y­­o­­­k­­­ ­v­­­á­­r­­­n­­­a­­k­­­ ­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Sulammit
2024. március 21. 11:41 Szerkesztve
Ez az agresszív kismalac semmit nem tett le eddig az asztalra az öklén kívül.
TOM66
2024. március 21. 07:26
Minden erős nő mögött van egy gyenge férfi! :-))))))))))))
2024. március 20. 21:50 Szerkesztve
MP eddig válogatás nélkül rosszat mondott szinte mindenkiről, akivel néhány nap alatt kapcsolatba került: HVG, ATV, ügyészség. Összevissza csapkod, vagdalkozik. Híres támogatói: Szabó Bálint, MZP, Pankotai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!