A magyarországi választásokat a magyarországi romák fogják eldönteni.

2024. április 07. 15:30

Sok oka van ennek.

2024. április 07. 15:30
Parászka Boróka
Parászka Boróka
Facebook

Nyitókép: Youtube-képernyőfotó

 

„A magyarországi választásokat a magyarországi romák fogják eldönteni. Sok oka van ennek: demográfiai, az elmúlt két évtizedes nyílt (és a korábbi évtizedek burkolt) rasszizmusa, a társadalomszerkezet, a településszerkezetek, hogy a magyar politikai élet a szélsőjobboldali pártok versenyterepévé vált ideértve a kormánypártot és ellenzékének egy részét. A tegnap úgymond rendszer és rezsimváltó megmozdulás volt. Tegyük félre a tényt, hogy a rezsimváltó beszéd csak és kizárólag a privilegizált magyar középosztályhoz szólt, még akkor is, ha voltak benne előzékeny, szociálisnak látszó elemek. (Aki icipicit ismeri a magyar társadalmi válságot, az tudja, hogy ez pipafüst ebben a krízisben, amiben Magyarország vergődik). Koncentráljunk egy dologra: az ember, aki rezsimet váltani jött egyetlen egy mondatot vesztegetett a magyarországi romákra, akiken a következő választás múlni fog. Ez az egy mondat a romák munkában használható »őserejéről« szólt.

Ez a kifejezés és ez a mondat velejéig rasszista. Minden külön értesítés helyett. És ezt a változásban reménykedő magyar középosztály nem hallotta meg, nem tiltakozott, nem tiltakozik.

Nem találgatok, hogy miért. De hozzátennék még valamit: ma Európában is a jobb és a szélsőjobb verseng egymással. A radikális szélsőjobb, a »szuverenisták« arra készülnek, hogy átrendezzék az európai politikát.

A rezsimváltó ember tegnapi legtöbbet emlegetett kulcsszava a »szuverenitás volt«. Tegyétek rá a térképre! 

Nem tudok toleráns lenni, és nem tudom elnézően hallgatni ezt, mert ugyanezzel a jelszóval nyomul a román szélsőjobb is, és kb. ugyanannyira mérik, mint a magyar rezsimváltó embert – állítólag: 20 százalékra. Ez a politika nekem, mint erdélyi magyarnak most a bőrömre megy, a lehető legkonkrétabb értelemben.

Apró adalék, magyarországiak fogják érteni, hogy ugyanez a rezsimváltó ember a következő kampánygyűlését az Élet menetének napjára hirdette meg, ahogy azt többen észrevételezték. Elrántotta az ország a kormányt szélsőjobbra, a magyar (liberális?) középosztály hathatós segítségével és támogatásával.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­­g­ö­s­ ­­l­­á­­­n­­y­­o­­k­ ­­­v­­­á­­r­­­n­a­k­­­ ­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
dorkoka
2024. április 14. 00:33
Ártana ahol bír, agitál, bomlaszt, csak átlátunk eme rusnya zsidaján.
Ohel
2024. április 09. 14:14
Szerintem a magyarok fogják eldönteni. Csak hát ez van akinek fáj.
bunko-jobbos
2024. április 09. 07:26
Szerencsére nem igaz, de nagyon kell dolgoznia a kormánynak, hogy ne legyen igaz- Sorosék kutatják, hogy kit lázíthatnak fel. Nemrég jártam kemény területeken, ahol 50 cigány szállt fel a buszra. (Mentek vasárnap vissza DOLGOZNI a nyugati területekre.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!