Majdnem saját pártja fosztotta meg a győzelemtől a kutyák polgármesterjelöltjét

2024. április 15. 15:09

Kovács Gergely, a viccpártnak indult baloldali formáció társelnöke majdnem el sem indult azon az előválasztáson, amelyen most mindenkit tönkrevert.

2024. április 15. 15:09

Nyitókép: MKKP/Facebook

 

A Kétfarkú Kutyapárt elnöke, Kovács Gergely nagyarányú, 60 százalék feletti győzelmet aratott a XII. kerületben tartott ellenzéki előválasztáson.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eredmények véglegesítése után Kovács Gergely (MKKP) 3829, Visi Piroska (civilek) 1276, Farkas Csaba (Momentum) 1161 szavazatot kapott.

Ez azt jelenti, hogy Kovács Gergely lesz a kormánypárti Fonti Krisztina kihívója június 9-én, és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt 8 egyéni önkormányzati választókerületből jelöltet állíthat. 

Mellettük szerepelni fog a szavazólapokon Binder Csaba (Mi Hazánk), az LMP-s Kendernay János azonban nemrég bejelentette: visszalép Kovács javára.

Vitézy Dávid: Jól van ez így!

A győzelemhez Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje is gratulált közösségi oldalán. Vitézy a választás apropóján, egy korábban készített közös fotót osztott meg a Facebook-oldalán.

Jól van ez így. Grat, Kovács Gergely!

írta a bejegyzése mellé Vitézy Dávid.

Karácsony Gergely is reagált Kovács győzelmére. A főpolgármester a Facebookján azt írta:

„Gratulálok Kovács Gergelynek és a Kétfarkú Kutyapártnak, őszintén kívánom, hogy júniusban is hasonló sikernek örülhessenek, mert ez a Hegyvidék és Budapest érdeke. Gratulálok a hegyvidéki jelölteknek és a hegyvidéki polgároknak a sikeres előválasztáshoz, és reménykeltően magas részvételhez. Hajrá, Hegyvidék! Hajrá, Budapest!”.

„Gratulálok Gergőnek. Nagy felelősséget és komoly feladatot kapott a választóktól, hogy vezetőként szervezze meg a győztes csapatot az önkormányzati választásra”írta az eredményhirdetés után Visi Piroska, Kovács egyik ellenfele.

Nem sunnyogta el a gratulációt a momentumos jelölt sem, pedig Farkas Csabával voltak a legélesebb konfliktusai Kovácsnak a kampány alatt.

„Gratulálok Kovács Gergelynek a győzelemhez! (...) Írhat bármit a propagandamédia, számomra az a fontos, hogy ebben a versengésben a végén egyetlen csapat maradjon, és csak ő egyedül szálljon versenybe a Fidesz jelöltjével a kerületben, mert csak így van értelme ebben az eltorzított, igazságtalan választási rendszerben az önkormányzati választásokon indulni. Ahogy mi tettük eddig is, most arra kérek és

arra szólítok fel mindenkit, hogy ettől a pillanattól kezdve tartózkodjon a másik fél lejáratásától, 

sőt, támogassa a célba jutását és reméljük, hogy a végső győzelmet követően is minden fél együttműködik a kerület érdekében!”fogalmazott Farkas, aki arra is megkért mindenkit, hogy a válastásokon támogassa a „győztes felet”.

Lemondtak, mégis maradtak

Az eredetileg viccpártnak indult formáció társelnöke meglepő magabiztossággal söpörte le a többi baloldali versenyzőt, főleg, ha azt is felidézzük, hogy eredetileg majdnem távol kellett maradnia az előválasztástól. 

Saját pártja ugyanis eredetileg nem támogatta Kovácsot abban, hogy részt vegyen az összbaloldali előválasztáson. Emiatt aztán először bejelentette, hogy egyáltalán nem indul a hegyvidéki választáson, mivel úgy vélte, nincs értelme, hogy eggyel többen induljanak a Fidesz jelöltje ellen, majd Döme Zsuzsannával egyetemben lemondott társelnöki posztjáról is.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A tagság azonban nem fogadta el a társelnökök lemondását, aztán valahogy a hegyvidéki előválasztással kapcsolatban is megváltozott a többségi álláspont, így Kovács mégis elindulhatott az előzetes megmérettetésen.

Adatkezelési balhé

Nemcsak a Kutyapárton belül voltak élesek az ellentétek, az indulók között is forrtak az indulatok. Visi Piroska, a Hegyvidék Jövőjéért Egyesület jelöltje azt állította, hogy a Momentum név szerint küld leveleket olyan hegyvidéki választóknak, akik soha nem adták meg személyes adataikat a pártnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Egy ilyen levelet kapott a fiam is a minap, aki szintén nem volt feliratkozva soha semmilyen momentumos adatbázisra”

– panaszkodott Facebook-posztjában Visi, aki szerint egy közös van a címzettekben: minden érintett részt vett a 2021-es ellenzéki előválasztáson, vagy azt követően jelentkezett segítőnek a közös ellenzéki kampányba – aminek az adatbázisát a pártoknak már törölnie kellett.

Erre a Momentum előválasztáson induló polgármesterjelöltje, Farkas Csaba és Vadász Gábor, a párt önkormányzati képviselője azt a választ adták, hogy Visi fia több petíciójukat is aláírta. Vadász azt is hozzátette, Visi állítása rágalmazás, ezért megteszik a szükséges jogi lépéseket.

A Hegyvidék Jövőjéért Egyesület jelöltje viszont nem fogadta el a momentumosok válaszát, mert szerinte a szóban forgó petíciók célhoz kötöttek voltak.

Nem használhattátok volna a fiam adatait más célra. Kérlek, olvassátok el a saját adatkezelési tájékoztatótokat,

melyet a kommentem végén be is linkelek.

Sem a fiam, sem az a többtucatnyi hegyvidéki polgár, akiktől bejelentést kaptunk a napokban, nem járult hozzá, hogy a telefonszámát, levelezési címét más ügyekben használjátok, és ezt nem is tehettétek volna meg” – fogalmazott Visi.

A Kutyapárt az ügy folyományaként tüntetést is szervezett a Momentum ellen, és ki is vonultak a hegyvidéki önkormányzat elé, Völgyesi Miklós, a kerületi választási bizottság elnöke pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult 

az előválasztáson alkalmazott rendszer miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ezt a csávót..”

A hegyvidéki előválasztást a baloldali jelöltek vitája előzte meg a Partizán csatornáján, amelynek legalább egy emlékezetes pillanatot köszönhetünk.

Farkas Csaba záróbeszédében épp azt bizonygatta egy Závecz Reasearch-kutatásra alapozva, hogy le tudná győzni a Fidesz jelöltjét, amikor a kutyák vezére önmagáról megfeledkezve fájdalmasan felsóhajtott és így szólt: „Ezt a csávót...”
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­­s­­ ­­l­á­n­­y­­o­­­k­­­ ­­­v­­á­r­n­­­a­­k­­ ­­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
atti64
2024. április 15. 20:35
EZ IS EGY FASSZOPOK PÁRTJA SEGGFEJEKKEL!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gullwing
2024. április 15. 17:23
A kutyapárt és vitézy....DE nem libcsi szar a kis buzi, á dehogy!
nyugalom
2024. április 15. 16:44
Grafikus? Jo lesz polgarmesternek, mint kamugeri?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!