Sulyok Tamás még a mai napon is megteheti, hogy bocsánatot kér

2024. április 15. 18:44

Megbocsátani én természetesen nem tudok neki.

2024. április 15. 18:44
Gábor György
Gábor György
Facebook

Nyitókép: Facebook

„Egy beszélgető műsorban kaptam ma egy kérdést, ami valahogy úgy hangzott, hogy ha holnap Sulyok Tamás a holokauszt emlékülésen olyan beszédet tart, amelyben reflektál önmagára, a cinikus és aljas hazugságára, s netán bocsánatot kér, akkor az elfogadható lesz-e számomra. Megpróbálok világos lenni: nem! És ez részemről nem irgalmatlanság, hanem az esemény, az alkalom komolyan vételének szándéka. 

Sulyok Tamás még a mai napon is megteheti, hogy bocsánatot kér, s ha ez így lenne, azt tudomásul venném. Megbocsátani én természetesen nem tudok neki: ezt csak azok tehetnék, akik nem tehetik, mert a koncentrációs táborokban pusztultak el, vagy azok, akik túlélőkként már nincsenek köztünk, vagy a még élő kevesek, akik tanúskodásukkal az áldozatok iránt vállalt kötelezettségüknek tesznek eleget, s akik az elpusztított milliók »életre ítélt« »helyettesítő tanúi« (vicarious witness – témoin de substitution). 

Ha tehát Sulyok Tamás akár még a mai napon bocsánatot kér, azt tudomásul veszem. De nem veszem tudomásul, ha azt a holnapi megemlékezésen teszi, ugyanis a megemlékezés nem róla szól, nem a saját családjáról és az államfő hazudozásairól, hanem az elpusztított áldozatokról, semmi egyébről! És ezt a »semmi egyebet« külön is hangsúlyozni szeretném. Ugyanis nem tehető politikai eseménnyé a holnapi megemlékezés, mint ahogy a holokauszt sem volt politikai esemény.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­ö­­g­ö­s­­ ­l­­­á­n­­­y­o­k­­ ­­­v­­á­­r­­n­­a­­k­­­ ­­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
KBA98
2024. április 16. 16:53
Téged ki kérdezett? Miért avatkozol bele Magyarország dolgaiba?
Robi54
2024. április 16. 13:26
Miért is kéne bocsánatot kérnie???
catalina11
2024. április 16. 13:15
ez a Gábor ritka gusztustalan figura...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!