Zuglóban máris mind a két baloldali polgármesterjelölt nyertes

2024. április 15. 10:07

Legalábbis közvélemény-kutatást már Horváth Csaba MSZP-s polgármester és Rózsa András, a momentumos kihívó is nyert.

2024. április 15. 10:07
HORVÁTH Csaba
Vizvári Soma

Nyotókép: MTI/Kovács Attila

 

Horváth Csaba támogatottsága „minden kutatás alapján egyértelmű”indokolta meg lapunk megkeresésére az MSZP még márciusban, miért nem akarják a regnáló polgármestert, Horváth Csabát elindítani az előválasztáson.

Ezt is ajánljuk a témában

Pedig ha valóban minden nyilvánosságra hozott kutatást megvizsgálunk, a helyzet korántsem egyértelmű.

Március 10-én például a Publicus egy olyan kutatás eredményeit publikálta, mely szerint a jelenlegi polgármester, Horváth Csaba megkapná a szavazatok kétharmadát (67 százalék) és a második még csak nem is a momentumos Rózsa András (10 százalék), Horváth korábbi alpolgármsetere lenne, hiszen a fideszes Borbély Ádám (23 százalék) a harmadik helyre szorítaná.

Érdekesség, hogy Rózsa András és a városrész momentumos országgyűlési képviselője, Hadházy Ákos néhány nappal az említett kutatás megjelenése előtt arra panaszkodott, hogy a Publicus 60 milliós önkormányzati megbízást kapott Zuglóban.

A Momentum aztán válaszul a Publicus felméréseire, a Medián őket favorizáló kutatásait kezdte el lobogtatni. Hann Endre cége ugyanis március második felében publikálta azt a kutatást, melynek eredményei köszönőviszonyban sincsnenek a Publicus számaival, sőt a rangsor alapján a másik felmérés tökéletes tükörképét mutatják: az első Rózsa András (34 százalék), a második Borbély Ádám (30 százalék), a harmadik pedig Horváth Csaba (23 százalék) lett.

Amennyiben Rózsa hisz a Medián számainak, ez a kutatás végképp meggyőzhette arról, hogy jó ötlet elindulnia Horváth ellen, ugyanis, ha tényleg ez a matek jön ki, Borbély a baloldal megosztása esetén sem előzi meg Horváthot és Rózsát. Ha tényleg ez a matek...

A zuglói önkormányzat körül egyébként megjelent még egy közvélemény-kutató is. Horváth Csaba ugyanis az Ideával kötött az önkormányzat nevében szerződést egy nagymintás felmérés elvégzésére. Ennek eredményeit viszont nem publikálták. Rózsa szerint, ha a kutatás eredménye kedvező lett volna Horváth számára, akkor nyilvánosságra hozta volna. A momentumos polgármesterjelölt a hírek szerint először képviselői adatigénylésben próbálta meg kikérni az adatokat, de két nap múlva sem történt semmi, ezért nemrég egy közérdekű adatigénylést is benyújtott.

Az előválasztásra már nem is pocsékolják az időt

Bár Rózsa nagyon szerette volna már az előválasztáson legyőzni Horváthot, az MSZP ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, mely szerint az előzetes megmérettetés arra való, hogy ott tartsák meg, ahol nincs regnáló baloldali polgármester.

Így egy ideig arról volt szó, hogy Rózsa és a szélsőbalos Szikra Mozgalom jelöltje, Sudár Orsolya Horváth nélkül tartja meg az előválasztást. Végül kedden Sudár besorolt a momentumos politikus mögé és kijelentette, hogy Rózsát támogatja Horváth Csabával szemben a júniusi választásokon.

Ezt is ajánljuk a témában

Borbély Ádám: Mindenképpen Gyurcsány jelöltje nyer

„Mindegy, hogy ki lesz a zuglói baloldal jelöltje, mert a zuglói baloldalon Gyurcsány osztja a lapokat. Övé a legnagyobb frakció, nála van a legjelentősebb gazdasági társaság, a 6 milliárdból gazdálkodó vagyonkezelő, és az emberei nélkül nincs testületi többség. Vagyis nem tudják elfogadni a költségvetést és nem tudják elfogadni az előterjesztéseket. Ehhez keres polgármestert magának Horváth Csaba és Rózsa András személyében” – kommentálta a zuglói baloldal belviszályait Borbély Ádám, a kormánypártok XVI. kerületi polgármesterjelöltje egy a Facebookján közzétett videóban.


 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­l­­­á­n­­­y­­­o­­­k­­­ ­­v­­á­r­­­n­a­­­k­­­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
nempolitizalok-0
2024. április 15. 13:28
Az egyik a libsi maffia embere, a másik a bolsié. 90 óta közösen fosztogatták Zuglót, de a parkolási pénzeken összeveszhettek.
nemecsek-3
2024. április 15. 11:54
Zuglóban akkor lesz jobboldali polgármester ha Zuglót végképp elönti a "szar", és csak addig amíg egy jobboldali nem vág bele pár csatornát, de amint ismét tud némi levegőt szippantani zorbáncgyűlölethez a bolsevik libsi szavazó ismét az lesz a prioritás és azonnal vissza fog állni a "rend"
pepepapa
2024. április 15. 11:09
Nyertes mind a kettő egy egy bilincsel a kezükön aztán irány a dutyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!