Egy mecset elleni terrortámadásra készült az érdi tinédzser, a TEK-nek kellett közbeavatkozni (Videó)

2024. május 02. 14:19

A 15 éves gyanúsított követője annak az ausztrál férfinak, aki 2019-ben 51 embert ölt meg Új-Zélandon, amikor két mecsetet megtámadott.

2024. május 02. 14:19

Nyitókép: YouTube

Egy külföldi partnerszolgálata értesítette a TEK-et április 29-én délelőtt arról, hogy Magyarország területén egy mecsetben tervezett támadásról észlelték ismeretlen személy bejegyzését egy videómegosztón – számolt be a police.hu. A TikTok-ra feltöltött hajnali bejegyzést egy újabb követte, amelyben a felhasználó arról adott tájékoztatást, hogy 

a támadást élőben fogja közvetíteni.

A tragikus végkifejlet megelőzése érdekében a TEK a rendőrséggel együttműködve haladéktalanul megtette a szükséges intézkedéseket a hazai vallási helyek, közösségek és intézmények felé, valamint számos biztonsági protokollt léptettek életbe. A TEK felderítői pár óra alatt azonosították a felhasználót. A 15 éves érdi fiú közösségi platformjából egyértelműen kiderült, hogy követője annak az ausztrál férfinak, aki 2019 márciusában 51 embert ölt meg Új-Zélandon, 

mikor két mecsetet megtámadott és cselekményét élőben közvetítette.

A TEK műveleti egysége egy esetleges súlyos bűncselekmény megelőzését szem előtt tartva indultak el Kazincbarcikára, ahová – a TEK felderítői által megszerzett információk alapján – a fiú tartott egy menetrend szerinti autóbusszal. Mint kiderült, a barátnőjéhez ment, akit találkozásukkor halálosan megfenyegetett, ezért a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra állították elő zaklatás miatt. A tinédzsert a TEK Kazincbarcikáról Budapestre, a KR NNI Labanc úti épületébe szállította, ahol a nyomozók terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A fiatalkorút a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi őrizetbe vette, kezdeményezte letartóztatását, amit az illetékes bíróság elrendelt.  

 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
levi87
2024. május 03. 13:09
Ez is bizonyítja mennyire veszélyes az Orbán féle iszlámellenes gyülöletkeltő propaganda. Ilyen fiatalok életét tönkrevágja.
szabadabb
2024. május 03. 00:54 Szerkesztve
A jó tik tok bumm! :D Amikor mi voltunk gyerekek lácfűrészes darabolósat játszottunk... brümmögtünk és hadonásztunk... ő is így akart támadni? ... még jó hogy a TEK levadászta! Itt nem terrorizálhat senki - senkit!!! :D :D :D :D :D aki megteszi azt a radiátorhoz bilincselik és telefonkönyvvel szétverik a kis testét) (javaslom hogy a muzulmánoktól vegyük el a késeket-villákat is és autóba se ülhessenek! biztos ami biztos! )
Mindenhova
2024. május 02. 21:50 Szerkesztve
Fel kell menteni! Azonnal! A buzikkal is úgy kezdődött, h. volt pár száz. Azután jöttek a megintmások akik voltak pár ezren. Ma már a pedofilok is több tízezren, vagy talán annál is többen lehetnek a világban. Ráadásul ezt senki nem is tudja. Mindig csak néhánnyal kezdődik. A németekhez is először csak a törökök mentek 1970-ben kb 400.000 bevándorló volt, akik jól viselkedtek. Ma több mint 4.000.000-an vannak. Kiépítették a saját hálózatukat, ügyesen, szépen csendben. Aztán 2015-ben jött egy jó adag szintén muszlim, és ezt a hálózatot meglovagolva terjeszkedtek mint a vírus. De ők már nincsenek csendben. Sőt, már ölnek is!
Potymog
2024. május 02. 17:41
A mecsetekben is ellenőriznek, hogy ott mikre készülnek egyesek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!