Nézze meg, kivel pózolt Fico merénylője!

2024. május 18. 08:37

Nem azzal mutatkozott Cintula, akivel gondolták.

2024. május 18. 08:37
null

Nyitókép: Facebook

Ahogy megírtuk, egész pályás letámadással csúsztat a baloldali média Fico merénylőjének az ügyében: miközben szélsőjobboldali neonácinak próbálják beállítani Robert Fico szlovák kormányfő merénylőjét, addig „futószalagon kerülnek elő bizonyítékok arról, hogy Juraj Cintula markánsan baloldali nézeteket képvisel. Legutóbb egy olyan fotóra bukkantunk a Facebookon, amelyen 

a Momentum szlovák testvérpártja elnökének apjával pózol, korábban pedig írásban tett hitet a balliberális Progresszív Szlovákia elnök-jelöltje, Zuzana Caputova mellett”,

 nyomozta ki a Magyar Nemzet, ám ez később álhírnek bizonyult.

Azt írták, a mellékelt fényképen a Robert Ficóra többször is rálövő Juraj Cintula nem mással pózol, mint Martin M. Simeckával, aki a balliberális Progresszív Szlovákia elnökének, Michal Simcekának az apja, ugyanakkor

 az AFP azt írja, hogy a képen látható férfi nem a politikus édesapja, Martin M. Simecka, hanem egy helyi könyvklub tagja.

Csütörtökön egy 2019-ből származó, terjengős bejegyzés került elő a Cintula által alapított Szivárvány nevű, lévai irodalmi klub weboldaláról, amelyben a merénylő a Progresszív Szlovákia akkori elnök-jelöltje mellett tett hitet, írják. 

„Zuzana Caputovát támogatom!” 

– írta akkor Fico későbbi merénylője.

Nem kérdéses Juraj Cintula ideológiai irányultsága, a balliberális sajtóorgánumok mégis igyekeznek jobboldaliként beállítani a szlovák kormányfőre lövő férfit, hangsúlyozza a lap. Emlékeztetnek: 

a Hvg.hu, a Telex és a 24 is próbálták elhatárolni Cintulát a magyar, valamint a nemzetközi baloldaltól, a férfit szésőjobboldali ultranacionalistának próbálták feltüntetni, 

arra hivatkozva, hogy korábban együttműködött a Slovenski branci (SB) nevű oroszbarát, szélsőséges félkatonai szervezettel.

A Magyar Nemzet szerint ezt csak régi – 2016-os – forrás alapján tudják alátámasztani, Juraj Cintula nézetei sokat változhattak az elmúlt közel tíz évben. Egy minapi felvétel tanúsága szerint ugyanis jelenleg erősen urkánpárti álláspontot képvisel, írják. A meglőtt miniszterelnök állapota továbbra is súlyos.

*

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­­k­­­e­­­l­­d­­ ­­­a­­ ­­­s­z­­­e­­x­­­i­ ­­­p­­u­­n­­c­­­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Theorba
2024. május 18. 17:33
Lapátolnánk a szart egyik árokból a másikba .
zsolti123
2024. május 18. 14:26
Szuperszig 2024. május 18. 11:41 Nem mindegy, hogy mit állítanak a ballibbant FOS hírportálok? A fickó egy háborúpárti, ukrán náci szimpatizáns, innen nézve szélsőbalos. Mint a mi ballibbantjaink.
zsolti123
2024. május 18. 14:22
somatic335 - Legyetek bátorak 2024. május 18. 08:57 A Hvg.hu, a Telex és a 24 is próbálták elhatárolni Cintulát a magyar, valamint a nemzetközi baloldaltól, a férfit szésőjobboldali ultranacionalistának próbálták feltüntetni, arra hivatkozva, hogy korábban együttműködött a Slovenski branci (SB) nevű oroszbarát, szélsőséges félkatonai szervezettel. Ezt csak régi – 2016-os – forrás alapján tudják alátámasztani, Juraj Cintula nézetei sokat változhattak az elmúlt közel tíz évben. Egy minapi felvétel tanúsága szerint ugyanis jelenleg erősen urkánpárti álláspontot képvisel, írják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!