Vadonatúj autóvásárlási támogatás jöhet Magyarországon

2024. május 11. 22:54

Az elektromos autókat is érinti a tervezet.

2024. május 11. 22:54
null

Nagy Márton tárcavezető pénteken a Magyar Bankszövetség rendezvényén a program kapcsán kiemelte: Magyarország az Európai Unió soros elnökségét szeretné felhasználni az elektromobilitás támogatására, ami európai szintű infrastruktúra-fejlesztést, vállalati támogatást és lakossági ösztönzést egyaránt jelentene. „Ezzel kapcsolatos javaslatainkat oda fogjuk tenni minden uniós tagállam asztalára” – mondta. Majd konkrétumokat is említett beszédében.

Nemcsak az új, hanem a használt elektromos autók vásárlását is ösztönöznék,

aminek kulcseleme lenne egy olyan szabvány kialakítása, ami megmondaná, milyen állapotban van a használt autók akkumulátora.

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2024. május 12. 08:44
"magyarszo 2024. május 11. 23:49 Nekik, mi abban a buli, ha mindenki otthon állítja elő a Hidrogént a napelemjével és azzal hajtatja az autóját? Nekünk buli, de nekik nem az. Ezért nem lesz soha tüzelőanyag cellás autó. Pedig de szép is lehetne. " A hidrogént otthon előállíthatod, komprimálhatod, beletöltikézheted az autóba és amikor az egész ház a garázzsal együtt az égbe megy, akkor majd ugye szaladsz hogy a kooormány gondoskodjon rólad? Láthatóan semmilyen mélyebb ismerettel nem bírsz az elektromos mobilitás műszaki hátterét illetően. A hidrogén nem alkalmas, több okból sem. A Toyota is kiseggelt ebből. Veszélyes, költséges és az energiasűrűsége alatta marad a C-H üzemanyagokénak. PONT
2024. május 12. 08:09 Szerkesztve
Mi lenne, ha Nagyon Marha miniszter nem az e-autó vásárlást támogatná, hanem az üzemanyagok adótartalmának felezését? Azért drágák az energia hordozók, hogy az orbánkormány adónkból támogassa a multik, hazai akkumulátoros e-autópiac építését? Tisztára rákosista-kádárista politika a nagyolvasztó építés, az eocén program és az urán, a karsztvíz szintje csökkenését okozó túlhajtott bauxit bányászat. Orbánnak elment az esze, hatalmi mániája álomvilágában él.
2024. május 12. 08:02 Szerkesztve
"ördöngös pepecselés 2024. május 12. 06:07 Namond 2024. május 12. 05:55 Ti csak majmoljátok a németeket ahol olyan zöldre sikerült a hisztéria hogy zakatolnak a szénerőművek" Te félkegyelmű sördöngölőpancsoló, Parragh László idézetet kommenteltem. Parragh László pedig eléggé orbánista fideszes, ennek ellenére sejti és sejteti, hogy az energetikai piac elhanyagolt szegmense a hidrogén ipar fellendítése több és tartósabb hasznot hozhatna, mint a divatos, de kifutóban levő lítium akkumulátorok bérgyártása. Sőt számára az is nyilvánvaló, hogy a távol keleti gyártók honosítása NEM stratégiai nemzetgazdasági érdek, hanem Orvbán, a nemzetmegvezető napi hatalmi játszmája az Unióval. Afféle gyáva, pitiáner akadékoskodó haszontalankodás, hogy nem az otthoni sült oldalas, hanem a szomszéd község kifőzdéjének drágább, cigánypecsenyéje kell neki. Sajna a számlát mi, az adófizetők fizetjük.
johannluipigus
2024. május 12. 07:44
Ablakon kidobott pénz. Aki elektromos autót akar venni, annak megvan rá a fedezete. Ezt a pénzt hasznosabb célokra is el lehetne költeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!