Pénteken nyit az UEFA EURO 2020 hivatalos szurkolói zóna a Városligetben – a belépés és minden program ingyenes

2021. június 11. 10:01
Pénteken nyit a Városligeti Műjégpálya területén a szintén a mai nappal rajtoló UEFA EURO 2020 labdarúgó Európa-bajnokság városi aktivitásaihoz tartozó hivatalos budapesti szurkolói zóna, amely az egész kontinensviadal ideje alatt – ideértve a szünnapokat is - nyitva lesz és minden egyes napon az utolsó mérkőzés után még egy teljes órán át nyitott kapukkal várja a szurkolókat.

Nagyon gyors és nagyon fájdalmas felismerések érték a sportvilágot a koronavírus járvány idején elrendelt zárt kapus mérkőzések és nézők nélküli sportesemények idején. Megértettük és el is fogadtuk, hogy a nemzetközi versenyrendszer, a bajnoki sorozatok, a kupaszezon, vagy akár a kvalifikációs selejtezők ébrentartása érdekében lehet és kell is versenyeket rendezni nézők és szurkolók nélkül. Megtanultuk és tapasztaltuk – a mindennapos PCR-tesztek árnyékában –, hogy milyen is egy nemzetközi viadal, amit buborékban rendeznek. 

De valljuk meg, a sporteseményeket nem buborékba találták ki. 

Legalább annyira hiányoztak a sportolóknak a nézők a lelátókról, mint amennyire a szurkolóknak a közösségi élmény a helyszínen, a többi szurkolóval együtt. Mint a hófehérre zsibbadt ujjak, amikor újra visszatalál beléjük a vér. Úgy kezd el újjáéledni a magyar főváros sportélete és ebben oroszlánrésze lesz a június 11-én rajtoló UEFA EURO 2020 labdarúgó Európa-bajnokság négy hazai rendezésű mérkőzésének a Puskás Arénában.

Fotó: ODPictures Art Studio

Egyedül Budapesten rendeznek teltházas összecsapásokat, viszont hivatalos szurkolói zóna több rendező városban is létesül, Londonban például a Trafalgar téren, Rómában pedig az ikonikus Via dei Fori Imperiali területén élvezhetik az Eb hangulatot a meccsek alatt, előtt és után mindazok, akik végre felszabadult közösségi élményekre vágynak.

Budapest, mint rendező város már ma, és mostantól kezdve mindennap 11.00-órától várja a szurkolókat,

focimániákusokat és mindazokat, akik egyszerűen csak egy kis városligeti piknikhangulatra vágynak, jó zene, sportos aktivitások, barátok és ismerősök, hazai vagy akár külföldi drukkerek társaságában.

Fotó: ODPictures Art Studio

Ételek és italok nyitástól zárásig várják az idelátogatókat, és egészen biztosan

nem kell szurkolónak lenni ahhoz, hogy tartalmas napot töltsön itt az ember, kicsik és nagyon társaságában egyaránt. 

Puskás Aréna hivatalos Facebook oldalán minden nap frissülő tartalommal várják a rendezők azokat, akik pontos képet szeretnének kapni arról, kik lesznek a vendégek, milyen program, vagy épp milyen celebritások érkeznek a szurkolói zónába az adott napon. Pénteken délután a megnyitón a 95-szörös válogatott Juhász Roland lesz a színpadi vendég és Lotfi Begi dj zenél majd.

A belépés és a szurkolói zóna területén található minden program ingyenes.  

 

Nyitókép: ODPictures Art Studio

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon szép környezet:-)))))
Gratula a tervezőknek és a kivitelezőknek!
További remek folytatást!:-)))

Azt tisztázzuk, hogy Budapest előnyére válik-e az eb?
Viszik-e hírét a városnak-és milyet?
Lesz-e a kereskedőknek, szállásadóknak bevétele?
Ezek a kérdések fontosak az atlétikai vb miatt is:-)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés