Zónapörkölt portugál módra

2021. június 15. 12:01

Edvi László
A szurkolói zóna eddigi legjobb produkcióját a portugálok adták elő hétfőn este, de ez ideiglenes dicsőség. Hisz ma magyarok valószínűleg nemcsak nekik, hanem az egész kontinens szurkolóinak leckét adnak.

A portugálok megszállták Budapestet. Szerencsére csak „ideiglenesen állomásoznak hazánkban”, bár ez a kifejezés sokak számára félelmet keltő. Viszont azokkal ellentétben akiknek az „ideiglenes” kifejezés 45 évet takart, ők csak néhány napra jöttek. Sokan vannak, de nagyon békések. A néhány napja ideküldött előörseik pedig végképp azok. Utóbbiak már napok óta csendben helyezkednek el a budapesti szurkolói zóna egyik sarkában. Róluk majd később, előtte nézzük mi a helyzet a fő hadtesttel! Már hétfő délelőtt tele van velük a Városliget, valamennyien a karszalagot osztó helyet keresik. Nem nehéz megtalálniuk, bár ők nem is sejtik, hogy milyen kultikus helye volt az Budapestnek, ahol az intézményt felállították. Ott állt az a bizonyos „tapsoló tribün”, ahol pártunk és kormányunk vezetői szemlélték a népet a május elsejéken, amikor még „ideiglenesék” itt állomásoztak.

Fotó: ODPictures Art Studio

A luzitánok ha nem is tapsolnak, de elégedettek a gyors ügyintézéssel. Többet lehet bulizni a zónában! Már kora délután ott vannak. Gyülekeznek, majd futótűzként terjed a hír, hogy este hétre műsort terveznek. Így is történik. Ekkor jutnak főszerephez a korábban érkezett „társaik”.

A szurkolók ugyanis megcsináltatták a keret tagjainak mérethű másait! Megszállják a zóna jobb oldalát és elhelyezik a gyepen a magyarok ellen általuk elképzelt kezdő csapatot. Mindenki fényképezkedik a „kedvenccel”. Nem nehéz kitalálni ki a legnépszerűbb! Hirtelen a 2009-es jégkorong világbajnokság jut az eszembe, amikor a Zürich melletti Klotenben a csarnok melletti szurkolói zónában hirtelen megjelentek a magyar szurkolók között az imádott játékosok. Akikért annyit utaztak, és akikért semmi pénzt nem sajnáltak. Várom, hogy Ronaldo is mindjárt itt terem, de csak a mása „szobrozik” az ekkor már hangos rajongói (alattvalói?) körében. Este héttől ízelítőt adnak abból, amire felkészülhetnek azok, akik majd az arénában találkoznak velük. Egymást követik a szurkolói rigmusok, énekek, majd jön egy fergeteges konga-bemutató egy önjelölt művésztől. Kérdés, vajon holnap beviheti-e a hangszert a meccs helyszínére?

Fotó: ODPictures Art Studio

Itt most vérpezsdítő a dobszóló, majd jön egy fura figura, aki egy büfévé átalakított lakókocsival jött végig Európán, hogy szurkoljon a címvédő válogatottnak. A meccs napján a Puskás mellett főz majd, bárki megkóstolhatja a portugál specialitásokat az ő által elgondolt formában. Hétfőn még csak énekel, egy Barry White-ba oltott Mick Jagger, de mindkét művésztől csak a kevésbé sikeres hangokat vette át. Nem tudom, hogy főz, de azt jobban csinálhatja, mint az éneklést. Mindenesetre áldhatja a sorsát, hogy a csoport másik helyszíne München, mert pl. Bakuba, Szentpétervárra, vagy Sevillába nem biztos, hogy elérne a szombati második meccsre. Így a bajoroknak is adhat ízelítőt a kajáiból és az énekléséből, aztán jövő szerdán várjuk vissza ide.

Fotó: ODPictures Art Studio

Ahogy a portugál válogatottat és drukkereit is! Ám egyelőre még csak a bemutatkozásnál tart a címvédő, ahogy az egész csoport is. Ma estére minden csapat megmutatja magát, és már egy pici képet kaphatunk az erőviszonyokról.

Az biztos, hogy a szurkolói zóna eddigi legjobb produkcióját a portugálok adták elő hétfőn este, de ez ideiglenes dicsőség. Hisz ma magyarok valószínűleg nemcsak nekik, hanem az egész kontinens szurkolóinak leckét adnak.

Nyitókép: ODPictures Art Studio

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés