Eb 2020: Arnautovicot eltiltották a rasszista gólöröme miatt

2021. június 16. 17:05
Az osztrák támadó a következő csoportmeccsen, csütörtökön 21 órától nem léphet pályára a hollandok ellen.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) egymeccses eltiltással sújtotta az osztrák válogatott támadóját, Marko Arnautovicot, mert a játékos rasszista, csúnya kifejezéseket használt az északmacedónok ellen 3–1-re megnyert csoportmérkőzésen, miután a végeredményt jelentő találatot megszerezte – írja a Nemzeti Sport.

Az osztrák válogatott apai ágon szerb származású támadója, Marko Arnautovic vállalhatatlan módját választotta az ünneplésnek, miután betalált a 25 százalékban albánok lakta Észak-Macedónia ellen: az említett kisebbséghez tartozó Ezgjan Alioszki irányába a „megb…m az albán anyátokat” mondatot kiabálta.

A sportportál szerint osztrák válogatott támadó a mérkőzés után bocsánatot kért Instagram-oldalán: „A játék hevében erős szavakat használtam” – fogalmazott, majd hozzátette: „Egy dolgot le szeretnék szögezni: nem vagyok rasszista. Vannak barátaim a világ szinte összes országából és a sokszínűség mellett állok. Mindenki, aki ismer, jól tudja ezt.”

Az eseményeket követően az Északmacedón Labdarúgó-szövetség hivatalos levélben fordult az UEFA-hoz, a lehető legsúlyosabb büntetést kérve. Az UEFA úgy határozott, hogy a támadó a következő csoportmeccsen, csütörtökön 21 órától nem léphet pályára a hollandok ellen.

Kép forrása: DANIEL MIHAILESCU / POOL / AFP

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában