Marco Rossi: Talán én is hibáztam

2021. június 16. 8:00
„Az első gól után magunkhoz kellett volna térnünk, nem lett volna szabad kockáztatni” – foglalta össze a magyar-portugál meccset a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott  0-3-ra kikapott a portugál csapattól az Európa-bajnokságon. Marco Rossi szövetségi kapitány az ügyet úgy foglalta össze az Index beszámolója szerint, hogy nem jöttek be a cseréi, amiért vállalja a felelősséget.

„Három gólt kaptunk a hajrában tíz perc alatt, ami csalódással tölt el. Az első gól után magunkhoz kellett volna térnünk, nem lett volna szabad kockáztatni. Talán én is hibáztam, több cserét is eszközöltem, úgy tűnik, nem működtek.

Az eredmény miatt vagyok csalódott, nem a teljesítményünk miatt”

– fejtette ki véleményét a szövetségi kapitány a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. Rossi hangsúlyozta, hogy ki kell elemezniük az utolsó tíz percet.

A portugál szövetségi kapitány, Fernando Santos a magyar válogatottról azt mondta, hogy „a magyarok magasak és a levegőben erősek”. A csapatának a játékáról a következőképpen vélekedett: „A második játékrészben kevésbé voltunk stabilak, több labdát is elszórtunk. Végül megtaláltuk a gólszerzés módját, a kreatív játékosok is ki tudtak bontakozni a hajrában”.

Kép forrása: MTI/Kovács Tamás

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor - bármilyen megmérettetésben - a lehetőségeid szélén kell táncolnod, akkor egyetlen hiba elég, hogy veszíts.
És itt a lényeg: a lehetőséged/képességed széle-határa.
Ez nem Rossin múlik, ha a kezébe adnák a magyar futballt, dolgozza ki a kezdetektől (akadémiák) a fiatalok profivá válásáig a magyar futball menetrendjét, és akkor lenne ez, amit láttunk, hogy folyamatosan a jég szélén táncolt a csapat, akkor Rossin lehetne ezt számon kérni.
A csapat 100%-on felül teljesített egy Top10-es, de inkább Top3-as válogatott ellen és ez nagyrészt Rossi érdeme.
Nagy tisztelet neki.

Ha a mocskos internacionalista-liberál elvtársaid - mikor hatalomban voltak - évente 1 centiméterrel nagyobbá tették volna a magyar futballt, akkor most nem kellene évi 1 méteres növekedést preferálnia a nemzeti kormánynak.
De a mocskos liberál-interes elvtársaid éppen Magyarország tönkretételével foglalatoskodtak, így hogyan tehettek volna a magyar fiatalokért, a futballunkért, a kettő kizárja egymást.

Ezt tudtuk előre, magam 0 ponttal és 2-5-ös negatív gólkülönbséggel a 3 meccsből, előre megelégedtem volna.

Ez reális értékelés. A csoda a 0-0 volt, ha már nem tudtuk tartani, az 1-0-ás ruha sem lett volna szégyen. 3-0 az több a kelleténél, bár gyakorlati jelentősége ugyanannyi. Ilyen ellenfelekkel szemben védekezni kell.

Storck is ezt csinálta a belgák ellen. Ez végül is elvi döntés: állva meghalni, vagy "ráülni" a tisztes vereségre.

Nem akarom lerombolni az illúzióidat, de öt éve azért lett 3:3, mert a portugáloknak egy sokgólos döntetlen kellett, hogy biztosan továbbjussanak, de elkerüljék a belgákat. A mérvadó mérkőzés a 2017-es 0:1-el végződő magyar-portugál, ahol ugyanígy romboltunk, csak a 35. perctől már 10 emberrel Priskin kiállítása miatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés