Nyolcvannégy perc ünnep – az extázistól az apátiáig

2021. június 16. 16:38
Nyolcvannégy perc ünnep, avagy mit reméltek a magyar-portugáltól a szakemberek és rajongók a szurkolói zónában – videóösszefoglaló.

Csisztu Zsuzsa írása a Mandiner Sporton.

Soha ilyen korán nem népesült be a hivatalos budapesti UEFA szurkolói zóna, mint történelminek ígérkező Magyarország – Portugália mérkőzés napján, még úgy is, hogy ezen a napon nem rendeztek találkozót délután háromkor. Örvendetes látni, hogy egyre többen érzik otthonosnak a szurkolói zónát, mint kikapcsolódásra, családi és baráti programokra kitűnően alkalmas, belvárosi piknik pontot, de ezen a napon érezhető volt, hogy az ideérkezők között sokkal a több az ízig-vérig szurkoló.

Fotó: BFK Budapest Fejlesztési Központ

Sőt, a portugál drukkerek ezres nagyságrendben már napokkal ezelőtt „bérbe vettek” egy jelentősebb kis alzónát a zónán belül. Itt már a hét elején felvonultatták az életnagyságúnál kicsivel nagyobb, fémalapra dolgozott teljes válogatottjukat, és erőfitogtatás gyanánt kiállították a címvédő csapatot a zóna liget felé eső oldalán. A portugál szurkolói, mini doboshadsereg hétfőn este tartott egy kis ízelítőt abból, hogy mire számítsunk, ha a magyarok elleni győzelem, illetve a trófea újbóli magasba emelése után, július 11-én valóban rázendítenek.

Fotó: BFK Budapest Fejlesztési Központ

Szuper, mondhatnánk, és erre válaszként szintén egy Szupert, a 98-szoros válogatott jégkorongozót, a szapporói csodaként emlegetett 2008-as szapporói divízió I-es jégkorong-világbajnokságon győztes válogatottunk kapusát, Szuper Leventét vonultattuk fel a nehéztüzérségben, aki kisfiával érkezett a zónába és meghatottan beszélt videónkban mindarról, amit a magyar labdarúgó-válogatott előtt álló történelmi lehetőség jelent.

Fotó: BFK Budapest Fejlesztési Központ

A keddi nap sportszakmai sztárvendége ugyanakkor kétségkívül Bölöni László volt, aki marosvásárhelyi születésű magyarként, az általa is kommunikált 102-szeres román válogatottságával, játékosként a legmagasabb nemzetközi kupagyőzelmekig jutott, s edzői karrierje során is a francia, a portugál, a belga vagy éppen a görög bajnokságokban emelte fel bajnoki és kupagyőzelmekig az általa irányított csapatokat.

Bölöni László és Csisztu Zsuzsa<br>Fotó: BFK Budapest Fejlesztési Központ

Munkásságában talán mégis arra kapja fel leginkább a fejét mindenki, hogy a portugál Sportingnál töltött évek alatt olyan fiatalokat emelt be az utánpótlás csapatból a felnőtt kezdőbe, mint Ricardo QuaresmaHugo Viana and Cristiano Ronaldo. Volt tehát miről kérdeznünk őt, aki a rá jellemző meglepő válaszokkal szolgált mind a magyar válogatott, mind a későbbi, akár a végső győzelemre is esélyes csapatot tekintve. Videónkban erre is választ kaphatnak.

Mint ahogy arra is, miként ünnepelt szinte extázisban a városligeti műjégpálya zöld műfüvén szurkoló tömeg a magyar-portugál első, szabályosnak remélt magyar gólja után és sajnos arra, hogyan változott meg a hangulat ahogy megérkeztek a portugál gólok.

Videóösszefoglalónkat az alábbiakban tekintheti meg:

 

Nyitókép: 

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor az eb-re jutásért kiütöttük Izlandot, ők élték át ugyanezt, talán még durvább formában. A 87. percben még ők voltak a továbbjutók, aztán jött Nego és Szoboszlai, és fordult a kocka. Ilyen a foci.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés