Eljött az újabb meccs napja – mi újra itt vagyunk

2021. június 19. 08:00

A hőséggel és nem mellesleg a világbajnok franciákkal is meg kell küzdenie délután a magyar csapatnak. Azt, hogy az Európa-bajnokság egyik, ha nem az első számú esélyese ellen miben reménykedhetünk a Puskás Arénában, már Romániában is megénekelték.

2021. június 19. 08:00
null
Czövek Oszkár
Vendégszerző

Hazai: 12,00; döntetlen: 5,00; vendég: 1,30. A világ egyik legnagyobb presztízsű fogadóirodája, a William Hill szorzói mellett akkor sem leszünk optimistábbak, ha pár francia játékos Transfermarkt által becsült piaci értékére vetünk egy pillantást: Kylian Mbappé 160 millió euró, Raphael Varane 70, Kingsley Coman 65, Paul Pogba, Antoine Griezmann 60-60. Klubcsapataikat tekintve: Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern München, Manchester United, Barcelona.

A Kékek az első mérkőzésükön is ízelítőt adtak abból, miért ők a világbajnoki cím védői, túlzás nélkül lefocizták a német válogatottat annak otthonában, Münchenben. Az is belefért, hogy Mbappé és Karim Benzema találatát les miatt érvénytelenítették, Adrien Rabiot pedig a kapufát trafálta telibe.

És hogy mégis mire építhetünk? Például arra a szurkolóseregre, amelyről a román sportnapilap, a Gazeta Sporturilor tudósítója ódákat zengett a portugálok elleni meccs után. A Puskás Arénát egy erős szívként dobogó teljesen piros oválisként írta le, amelyet áthatott a játékosok és a drukkerek egymáshoz való kötődése. Theodor Jumatate azért érkezett Budapestre, hogy hosszú idő után megtapasztalja, milyen is biztonságosan, mégis maszk és távolságtartás nélkül focimeccsen részt venni több tízezer drukker gyűrűjében. Alig várja, hogy visszatérjen – meg tudjuk érteni.

Zsúfolt lelátó a magyar-portugálon (fotó: MTI)
Zsúfolt lelátó a magyar-portugálon (fotó: MTI)

A magyar válogatott erre a szurkolói támogatásra szombaton a világbajnoki címvédő ellen is számíthat. Tizenegykor gyülekező a Hősök terén, egy-két sör a hivatalos szurkolói zónában a Városligeti Műjégpályán, majd délben indul a menet a Puskás Aréna felé a háromkor kezdődő csatára – rekkenő hőségben.

Szombat déltől is tömegek vonulnak együtt a Puskásba (fotó: ODPictures Art Studio)
Szombat déltől is tömegek vonulnak együtt a Puskásba (fotó: ODPictures Art Studio)

Marco Rossi szövetségi kapitány a meccset felvezető sajtótájékoztatón külön kitért a kánikulára. A magyar csapatnak többet kell majd futnia labda nélkül, ami fizikálisan sokat kivesz, ezért különösen okosan kell futballozni, az erőt ennek megfelelően beosztani. Hogy pontosan mit lehet várni az ellenféltől, nehéz megtippelni, Rossi szerint ugyanis könnyen előfordulhat, hogy a franciák hétmeccses sorozatterhelésben gondolkodva finomhangolnak az összeállításon.

A mieinknél biztos pont a kapuban Gulácsi Péter, akit a Tábor legutóbb tapsviharral fogadott, annak ellenére, hogy az RB Leipzig légiósa februárban a szurkolókat erősen megosztó kijelentést tett a szivárványcsaládokról. Ez azonban nem írta felül azt, hogy nagyban Gulácsinak köszönhetően jutott ki a válogatott zsinórban második Eb-jére. Petry Zsolt áprilisban kevésbé volt szerencsés, a véleményszabadság sanyarú németországi állapota nem tette lehetővé, hogy szabadon, retorziók nélkül oszthassa meg migrációval kapcsolatos véleményét a nyilvánosságban, kibeszélve a kánonból.

Gulácsinak Portugália ellen is járt a taps (fotó: MLSZ)
Gulácsinak Portugália ellen is járt a taps (fotó: MLSZ)

Az utcán, lelátón, pályán történtekről a Trollfoci várhatóan nem fog tudni beszámolni a Facebookon. A big tech szokásához híven mindenféle indoklás nélkül radírozta le a focikedvelő magyarok egyik kedvenc, kilenc éve működő oldalát, a foci Eb kellős közepén, magasról téve a több mint 450 ezer követőre. Azt, hogy egy-egy magyargyalázó poszt hogyan tud eközben átmenni a rostán, posztolja azt polgármester, már inkább mindenki fantáziájára bízzuk.

A közösségi média hemzseg a hasonlóan színvonalas tartalmaktól: egy hazai celebmodell bevallottan annak reményében kapcsolta be a tv-t a portugálok ellen, hogy le ne maradjon a magyar válogatott „elp*csázásáról”…

Szerezzünk neki egy rossz napot!

 

Nyitókép: MLSZ

Kapcsolódó cikkek

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. június 27. 21:48
Már az előző meccsen sikerült megmutatni.
Armageddon
2021. június 27. 21:48
Vita és párbajképtelenek vagytok! Megfutamodtok, az X a menedéketek!
Armageddon
2021. június 27. 21:48
Dejszen olyan drukkerektől mit vársz, akik nem tudták " ki az a Ronaldo"?
Armageddon
2021. június 27. 21:48
Minőség pubi! Nem a tömeg a lényeg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik