„A magyar drukkerek a legjobbak a világon” – a szurkolói zónában jártunk

2021. június 21. 9:31
Családok, fiatalok, idősek, sztárok és persze szakértők – emelkedett hangulat uralkodik a Városligetnél kialakított UEFA-létesítményben. Közben a nyugati sajtó megint a magyar szurkolókat vegzálja.

Miközben láthatóan nehezen emészti meg Európa, hogy Budapesten, a Puskás Arénában teltház előtt, emelkedett hangulatban és jól szervezetten zajlanak eddig a selejtező mérkőzések, miközben nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, hogy az UEFA illetékesei komoly köszönőlevelet fogalmaztak meg a magyar szervezők felé a magyar-francia rendkívül színvonalas lebonyolításáért, eközben ismét csak – ahogy már oly sokszor – Európa és az UEFA „ítéletére” várunk, legalábbis a holland De Telegraaf szerint. 

A francia-magyar napján ismét csúcsra járatták a szurkolók a Városligeti Műjégpálya területén csak rájuk váró hivatalos UEFA szurkolói zónát, ahol sokkal több önkéntessel, extra sörcsapokkal, izgalmas programokkal és tűpontos jóslatokkal várták az odaérkezőket. A korábban négy éven át Franciaországban idegenlégióskodó, 18-szoros válogatott Mészöly Géza, aki maga is játszott korábban a franciák jelenlegi szövetségi kapitánya, az akkori BL-győztes Olympique Marseille kitűnősége, Didier Deschamps ellen, nos Géza például kőkeményen, alig pár órával a meccs kezdése előtt bemondta az 1-1-es szerinte várható végeredményt, amit mindenki kedves, de bárgyú mosollyal hallgatott. 

Járt ott még más futballt értő vendég is, a korábbi válogatott Laczkó Zsolt, Görög Zita párja, mi több, a meccs után Cookyis tiszteletét tette személyesen, és jól elmondta mit gondol a franciák kissé lenézős focijáról és az 1-1-ről. A további sok ezer szurkoló pedig a viselkedésével mondta el mit jelentett neki ez az este, nézzük csak!

Mindezek ellenére a magyar szurkolókat sok kritika érte az elmúlt napokban, nem csak a külföldi sajtóban, – ahol állítólagos homofóbiára és rasszizmusra hivatkoztak – hanem itthon is.

Németh Péter korábbi Népszava-főszerkesztő a baloldali lapban „fekete ruhás, artikulátlanul üvöltő emberekről” írt, akiknek karlendítése sokakat emlékeztetett „a fájdalmas időkre”. Németh felidézte, hogy ezek a drukkerek fütyülték ki „a szolidaritásból térdeplő íreket”.

Emlékezetes: az ír-meccs kapcsán a legnagyobbat az erzsébetvárosi DK-s polgármester, Niedermüller Péter szólta: a korábban a fehér, keresztény embereket rémisztő képződménynek nevező gyurcsányista politikus egyenesen arról írt, hogy „ma este Budapesten jobb volt írnek lenni”.

Nem maradt ki a sorból Vágó István sem: az ex-kvízprofesszor többek között a „Ki nem ugrál, büdös román, hej, hej”, „Szlovákok, nincsen hazátok” valamint „Utálunk, szar Románia” rigmusok hallatán méltatlankodott, mondván hogy

nem lehetne-e ezek nélkül”?

Ezektől eltekintve a magyar csapat remekül játszott, gratulálok az eredményhez!” – zárta posztját Vágó.

Az i-re a pontot a HVG-s Fekő Ádám tette fel, aki a „Mi ez a félelmetes csoport, amivel ezrek masíroznak az Eb-meccsek előtt?” címmel írt cikket a Carpathian Brigade-ről, amely szerinte „látványosan nacionalistának” tűnhet.

„Amiért látványosan nacionalistának tűnik az egész, az maga az alap: egy nemzeti válogatottnak elég nehéz úgy szurkolni, hogy ne tűnjön sovénnek a végeredmény, bár az is igaz, hogy a Carpathian Brigade rátesz egy lapáttal erre azzal, hogy Mátyás királyra, a Szent Koronára vagy épp Gábriel arkangyalra utal a meccsről meccsre mutatott élőképein, és nem mondjuk a szintén magyar »találmánynak« számító Mézga Gézára” – írja.

 

 

Nyitókép: BFK Budapest Fejlesztési Központ 

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" bár az is igaz, hogy a Carpathian Brigade rátesz egy lapáttal erre azzal, hogy Mátyás királyra, a Szent Koronára vagy épp Gábriel arkangyalra utal a meccsről meccsre mutatott élőképein"

Ez hülye.

Szerintem a magyar ellenzék tett feljelentést. A focistákat már nem merik piszkálni, a szurkolókat pécézték ki. De rossz lóra tettek .

Igen. A franciák képtelenek megemészteni a döntetlent

Valójában a franciák huhogták Lajost.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés