Újjé a ligetben!

2021. június 22. 16:09
11 játéknap mögöttünk, 11 előttünk Európa legjobb 11-einek dzsemboriján

A budapesti szurkolói zónában a szombati őrület után viszonylagos csend volt vasárnap és hétfőn. Mivel elmúlt a 11. játéknap , és pont ennyi van hátra is, nyugodtan mondható, hogy félidőben tartanak az itteni események. És a félidő a fociban is mindig csendes.

Van idő egy röpke számadást készíteni.

 A jégpálya-csónakázó-tó területén kialakított színpados, óriáskivetítős, párakapus, sátras-büfés, sörpados, focipályás szórakozó centrumban az Eb eddigi szakaszában végig kiváló volt a hangulat. Bő egy hete gyűlnek itt össze azok, akik társaságban szeretnek focimeccset nézni. Ennyi idő alatt volt már itt felhőszakadás, borult idő, pulóveres este és rekkenő kánikula. De lehet bármilyen az időjárás, a hangulat garantáltan remek. Rendszeresen megjelennek itt a közelmúlt kedvelt focistái is, akik mesélnek a saját korszakukról és elemzik az utódok teljesítményét. Juhász Roland, Szélesi Zoltán, Mátyus János, Vincze István, Sallai Sándor, Mészöly Géza, Buzsáky Ákos, Bánki József, Dajka László elemzett, tippelt, jósolt már itt. Vasárnap délután pedig egy csinos hölgy, Kulcsár Katalin látogatott a zónába, aki egy szokatlan dologgal tölti a szabadidejét. Focibíró. Teszi ezt olyan magas szinten, hogy a világ közvetlen élvonalába tartozik.

 Nyilván a két magyar meccs napja vitte a prímet, akkor még a szurkolói zónában is jobb hangulat volt, mint a többi 10 városban a stadionban. Aki nem hiszi járjon arra szerda délután, este.

De más csapatok drukkerei is fel-feltűntek a napok óta forró jégpályán. A portugálok komoly kulturális előadást is tartottak itt Ronaldoék stadionbéli fellépése előtt. Hangosan szólt az ének, és az otthon legyártott, a játékosokat ábrázoló életnagyságú bábukból már a mérkőzés előtt kirakták a kezdőcsapatot. Franciák is voltak jócskán, az otthoni bagettjükre emlékeztető termékeket pillanatok alatt felvásárolták. És egyre többen jönnek, hogy megismerkedjenek különböző focis alkalmazásokkal. Ezekről tényleg felesleges írni: látni kell, és kipróbálni!

Különleges élmény volt látni hétfőn a Ball for All bemutatóját. Ez egy olyan nemzetközi kampány, amelynek célja, hogy a látássérült gyerekek is átélhessék a közös focizás élményét. Az általuk használt speciális vakfoci-labdát 200 országban használják. Bárki kipróbálhatja ezt a speciális játékszert kedden délután. Vagyis egy újabb program a szurkolói zónában a sorsdöntő szerdai nap előtt.

Egy görög önkéntes lő kapura csukott szemmel, csörgőlabdával a városligeti szurkolói zónában, 2021. június 21-én.<br>Fotó: EURO 2020 Hivatalos szurkolói zóna.

Így lehet remekül elütni a várakozás óráit a hét (és az egész Eb) legfontosabb meccse, a német-magyar előtt. Rossiék helyzete nagyon világos: ha nem nyer a csapat Münchenben, akkor szerda estig tart a szereplése, ha nyer, akkor biztosan megelőzi Németországot, és lehet második vagy harmadik. Az biztos, hogy a válogatott mindent megtesz majd a győzelemért. És ha lehet erőt küldeni Budapestről a csapat felé, akkor ezt a Városligetből biztosan megteszi sok ezer szurkoló. Addig még van egy olyan nap, amely más gárdáknak sorsdöntő. A világ legszebb szurkolói zónája azért is különleges, mert itt egyszerre lehet nézni az egyidőben zajló mérkőzéseket. 

Vihar utáni, vihar előtti csend volt az elmúlt két napban a Ligetben. Ám szerdán ismét telt ház lesz. Mert Európa-bajnokság csak négy évente van (sőt, jelen esetben a négy az öt!), Magyarországon meg először. A buli még nem érhet véget… 

 

Nyitókép: Fotó: EURO 2020 Hivatalos szurkolói zóna.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés