Büszkék lehetünk a magyar válogatottra

2021. június 24. 15:03

Mezey György
Origo
A magyar válogatott játékát a tartás, az önbizalom és a hit vezérelte.

„Büszkék lehetünk csapatunkra, a magyar labdarúgó-válogatottra a müncheni 2-2-es döntetlen után, amelyet a háromszoros Európa-bajnok és négyszeres világbajnok Németország ellen értünk el. A magyar válogatott játékát a tartás, az önbizalom és a hit vezérelte. Ezzel nehéz lenne vitatkozni, még akkor is, ha a meccs előtti amolyan kötelezően optimista, pozitív szellemiséget ma még sokan más szemmel nézik, mint amilyen valójában.

Nézzük akkor most szakmailag, mi történt a müncheni stadionban. Azt már a korábbi, bevezető cikkemben is említettem, hogy Németország futballválogatottja jelenleg válságos időszakát éli. Mi, magyarok is átestünk ezen, a mi válságunk nagyon hosszú ideig tartott. De a németek ehhez nincsenek hozzászokva. Kisebb-nagyobb, hosszabb-rövidebb megszakításokkal az 1954-es első vb-győzelmük óta tartós sikereket értek el a világ labdarúgásában. Azt az 54-es első vb-diadalt pedig éppen Magyarország ellen érték el.

Németország a világ labdarúgásának szinte folyamatos éllovasa – több mint fél évszázada. A német futball mögött ott van az ország stabil gazdasága, az igényes infrastrukturális háttér, a tömegtámogatás, a történelmi sikerek – legyenek azok a válogatott, vagy a német klubok dicsőséges pillanatai. A nagy hagyományokra épülő utánpótlásuk, a méltán világhírű nevelési, képzési rendszerük.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennek megértéséhez először azt kell megérteni, miért volt fontos az szovjeteknek 6-0-ra verni minket, miközben ebből semmi kézzelfogható előnyük nem származott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában