Büszkék lehetünk a magyar válogatottra

2021. június 24. 15:03

A magyar válogatott játékát a tartás, az önbizalom és a hit vezérelte.

2021. június 24. 15:03
Mezey György
Origo

„Büszkék lehetünk csapatunkra, a magyar labdarúgó-válogatottra a müncheni 2-2-es döntetlen után, amelyet a háromszoros Európa-bajnok és négyszeres világbajnok Németország ellen értünk el. A magyar válogatott játékát a tartás, az önbizalom és a hit vezérelte. Ezzel nehéz lenne vitatkozni, még akkor is, ha a meccs előtti amolyan kötelezően optimista, pozitív szellemiséget ma még sokan más szemmel nézik, mint amilyen valójában.

Nézzük akkor most szakmailag, mi történt a müncheni stadionban. Azt már a korábbi, bevezető cikkemben is említettem, hogy Németország futballválogatottja jelenleg válságos időszakát éli. Mi, magyarok is átestünk ezen, a mi válságunk nagyon hosszú ideig tartott. De a németek ehhez nincsenek hozzászokva. Kisebb-nagyobb, hosszabb-rövidebb megszakításokkal az 1954-es első vb-győzelmük óta tartós sikereket értek el a világ labdarúgásában. Azt az 54-es első vb-diadalt pedig éppen Magyarország ellen érték el.

Németország a világ labdarúgásának szinte folyamatos éllovasa – több mint fél évszázada. A német futball mögött ott van az ország stabil gazdasága, az igényes infrastrukturális háttér, a tömegtámogatás, a történelmi sikerek – legyenek azok a válogatott, vagy a német klubok dicsőséges pillanatai. A nagy hagyományokra épülő utánpótlásuk, a méltán világhírű nevelési, képzési rendszerük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2021. november 15. 09:06
És abban is igaza van, amit az eredeti cikkből nem hoztak át ide: <i>"Münchenben már csak pár perc volt hátra, és a magyar válogatott vezetett. És ekkor jöttek a cserék. <b>A mi mestereink, Sebes Gusztáv, Lakat Károly, Baróti Lajos a cserék kapcsán nem azt tanította, amit Münchenben láttunk.</b> Vezettünk egy sorsdöntő meccsen, nem volt már sok idő hátra, ekkor jöttek a változtatások. Levitték Szalai Ádámot, aki a pályán nem egyszerűen csak játékos. Szalai Ádám szinte már edzői feladatokat is ellát – csapatkapitányként. Azt mondták, hogy elfáradt. Szalait a 82.percben hozták le, amikor Magyarország még vezetett. Egy ilyen játékos esetében, aki mindig jó helyen van, aki képes profin irányítani a társait, aki hátul, a védekezésben is besegít, nem lehet arról beszélni, hogy fáradt. Természetesen tudom, hogy ebben az esetben az izmok már kevésbé képesek teljesíteni a parancsokat, de a lelki tartás, a rutin egy ilyen csapat esetében pótolhatatlan. Hét perccel korábban, a 75. percben Sallai Roland is lement. Sallai, aki helyezkedésével, mindig veszélyes ellentámadásaival folyamatos veszélyt jelentett a németek számára. Szalai Ádám lecserélésével a magyar válogatott vezér nélküli csapattá vált. A németek ekkor már a padlón voltak. De aztán képesek voltak döntetlenre menteni a meccset, így ők mehetnek tovább…"</i> De nem baj, köszi, jó lesz ez! :)
Pipas 3
2021. november 15. 09:06
Igaza van mester!
lististerc
2021. október 19. 08:37
Reméljük, egyszer majd elmeséli azt is, mi történt Mexikóban. A szovjetek is tudták azt, amit Sidi Péter, még túl is tolták egy kicsit a gyógyszert. Az a bizonyos "tésztadiéta" nyilván egy eladható magyarázat volt akkor, de Dr. Frenkl Róbert , a TF legendás tanára mindig mosolyogva emlegette...
Palika1955
2021. október 01. 08:21
A roppant gyenge német válogatott elleni 2:2-es döntetlen már a múlté. Mint ahogy maguk a németek is. Az orbán csapatnak se híre se hamva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik