Kicker: „Németország az utolsó pillanatban leugrott a lapátról”

2021. június 24. 13:08
Körbenéztünk az európai sportszakmai portálok értékelései között, ők vajon hogyan látták a tegnapi müncheni mérkőzést annak fényében, hogy a mérkőzés folyamán, a 84. percig úgy tűnt, kiesnek a németek és továbbjut a magyar válogatott.

Sportbild

Továbbjutottunk, de senki nem tudja miért - főcímmel ír a neves német szaklap. 

A német futball egy hajszállal kerülte el a teljes blamázst.

Ennyire rossz - és mégis továbbjutás. Egy felfoghatatlanul drámai este az Eb-n. Egyszer már kiestünk, majd újra bekerültünk, aztán megint ki és most végül a 2. helyen jutottunk tovább – írja a szaklap.

Fotó: Frank Hoermann / Sven Simon / dpa Picture-Alliance / AFP

Skysports

Németország - Magyarország 2-2. Leon Goretzka késői egyenlítői góljával megúszta a kiesést az Európa-bajnokságról. Magyarország kétszer is vezetett Münchenben a németek vendégeként, végül mégis a kiesés sorsára jutott.

Joachim Lőw percekre volt, hogy egy magyarok elleni vereséggel érjen véget a német válogatott kispadján töltött korszaka. 

L‘ Equip

A nagyot küzdő, kétszer is vezetést szerző magyarok kezéből tudták kikaparni a továbbjutást a németek. Egészen a mérkőzés végéig gyakorlatilag kiesőnek érezhették magukat a németek szerda este az Európa-bajnokság csoportkörének záró mérkőzésén, ahol végül sikerült a továbbjutást érő egy pontot megszerezzék. Összességében a végeredmény, a pályán mutatott játék alapján, Magyarország számára lehet csalódás, akik nagyon közel álltak a továbbjutáshoz.

Fotó: Frank Hoermann / Sven Simon / dpa Picture-Alliance / AFP

Kicker

Hullámvasút, szerencsés befejezéssel: Németország az Eb nyolcaddöntőjében. A csoportkiesés és a Lőw-éra vége közel volt.  Goretzka megmentette a nyolcaddöntőt:

Németország az utolsó pillanatban leugrott a lapátról.

BBC Sports

A Magyaroknak összetört a szívük – írja a BBC Sports.Egy különleges mérkőzésen Németország percekre volt csak a megalázó korai búcsútól, amikor a csereként beálló Goretzka 2-2-re egyenlített a 84. percben. Néhány magyaron kívül kevesen adtak volna esélyt arra, hogy Marco Rossi válogatottja a portugálok elleni 0-3 után még esélyes lehet akár a továbbjutásra. De a francia világbajnok ellen mutatott bátor 1-1, és a kifejeztetetten fegyelmezett játék a németek ellen alaposan ráijesztett az Allianz Aréna közönségére.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért csak felejtsd el! Majd azt az arcát jegyezt meg, amikor bejut a VB-elődöntőre. Meg tovább. Ez most csak részletkérdés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés