Sport, külgazdaság, országimázs?

2021. június 27. 10:00
A sport ki tudni nyitni olyan ajtókat, amiket semmi más nem képes. Menczer Tamás, Vincze Ottó és Gyurta Dániel magyar sporttechnológiai innovációk nemzetközi piacra lépéséről, ezek országimázs építő voltáról, valamint arról beszéltek a Csisztu Sport Cast legújabb epizódjában, hogy vajon mekkora jelentőségű nemzetközi szinten, ha Magyarország ilyen jól vizsgázik a nemzetközi sportvilág előtt, ahogy történik ez a labdarugó Európa-bajnokság alatt.

Sporttechnológia, szürkeállomány, újítások. Erre halad a globális sportvilág, amelyben helyet követelnek maguknak a magyar innovátorok.

Na, de ki gondolná, hogy magyarok építik a világ legyorsabban felépülő profi, keményborítású, vagy salakos teniszpályáit?

A Rebound névre hallgató technológia is az egyik sikertörténet, amely a Sporttech-Hungary program keretében a nemzetközi piac érdeklődését is felkeltette másik hét magyar innováció mellett.

A sport ki tud nyitni olyan ajtókat, amiket másképp nem tudnánk kinyitni. A magyar innovatív gondolkodás és a sporttechnológia újításaink igenis helyet követelnek a világ sportgazdaságában, és most már ezekre is tekinthetünk úgy, amelyek építik az országimázst, s világhírű sportolóink ismertségével összekapcsolódva még komoly gazdasági sikereket is hozhatnak. Ma elképzelhetetlen az élsport sporttechnológiai innovációk nélkül, gondoljunk az épp most zajló labdarúgó Európa-bajnokságon mára már teljesen elfogadott VAR - videobíró rendszerre, amelynek épp nem is annyira örültünk az Eb-n, amikor utóbb, les miatt, Schön Szabolcs gólját a portugálok elleni meccsen nem adták meg. Beszélgetésünk Menczer Tamással, a KKM tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárával, korábbi sportriporterrel, Vincze Ottóval, a Sporttech Hungary program vezetőjével és Gyurta Dániel olimpiai bajnok, sportdiplomatával még a labdarúgó Európa-bajnokság rajtja előtt készült, de már akkor is éreztük, hogy

ez a kontinenstorna, amelynek társrendezői vagyunk, országimázs vonatkozásban is sokat hozhat a konyhára hazánknak

és persze a magyar focinak is. 

Mi, magyarok, ennél nagyobb gólokat is fogunk talán rúgni a sporttechnológiai és nemzetközi sikerre törő magyar startup-ok és innovációk világában, különösen mert a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, a HEPA elindította a Sporttech-Hungary programot, melynek keretében ezeket a magyar stratup-okat szeretné segíteni a nemzetközi piacralépésben. Gazdasági vagy országimázs kérdés-e ez inkább, sportdiplomáciai vagy üzletépítési stratégiák lendíthetnek-e nagyobbat egy innovatív magyar ötleten? Dübörög még az Eb, és egyéb kapukat is döngetünk.

Nézzék meg a válaszokért a Csisztu Sport Cast legújabb videóját:

 

Nyitókép: Csisztu Sport Cast

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés