Király Gábor: A hazai labdarúgás felfelé ívelő korszaka a Csányi-érától kezdődött

2021. július 4. 9:48
Jelenlegi és korábbi bajnokok értékelték az elmúlt hetekben itthon megélt futball-ünnepet. A szurkolói zónában százezrekkel együtt éltük át újra a közös szurkolás semmihez sem fogható élményét.

Futball-ünnep részesei lehettünk az elmúlt hetekben és valljuk meg, alig fél éve még remélni sem mertük, hogy a pandémia okozta bezártságunk egyszer újra múlt idő lesz és százezrekkel együtt ünnepelhetjük felszabadultan a sport legszebb pillanatait.

A Városligeti Műjégpálya területén létesített hivatalos UEFA szurkolói zóna - mi sem sejtettük előre - egy fantasztikus belvárosi piknik találkapont lett, ahova családok, anyukák, apukák, gyerekek és elszánt szurkolók egyaránt érkeztek naponta tízezrével. Érkeztek persze kiváló sportolók és labdarúgó-ikonok is, mint, a sérülése miatt kimaradó

Kalmár Zsolt, továbbá Bölöni László, Mészöly Géza vagy éppen Király Gábor,

akiket azonnal mikrofonvégre kaptam, mert mindenki tudni szerette volna, hogy a csodálatos Puskás Arénába tervezett teltházas mérkőzésektől józanul mit várhatunk.

Mit várhatunk, ha a magyar csapat lehetőségeire gondolunk és mit remélhetünk úgy általában - az akkor még regnáló Európa-bajnok Portugália, a világbajnok Franciaország és a korábbi négyszeres világ-, és háromszoros Európa-bajnok Németország ellen.

Az Eb első napjaitól kezdtük el felvenni ezeket a beszélgetéseket, vagyis a fokozatosság, ahogy haladtunk előre az időben, jól kiérezhető az interjúkon. Ma, amikor már tudjuk, hogy a "halálcsoportunk" szereplői is elhullottak,

még érdekesebb visszanézni, hogyan éltük meg százezrekkel együtt ezt a mai napig tartó futball-ünnepet,

amely - szerencsére - egyre többekhez elér idehaza. A Csisztu Sport Cast szezonzáró epizódjában jöjjenek a szurkolói zóna kulisszatitkai első kézből.

 

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csauseszkuval meg Románia felvurágzása kezdődött.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés