Olaszország félelmetes üzenetet küldött Angliának

2021. július 08. 18:14

S ahogy ismerjük az olasz futballt és futballistákat, őket tényleg nem lehet leírni.

2021. július 08. 18:14
Mezey György
Origo

„Akik látták Jorginho tizenegyesét, azok egyetértenek velem abban, hogy ez a rúgás a magabiztosság, az önbizalom és az olasz futballban való hit tökéletes keveréke volt. Egyúttal az igazi olasz virtust mutató mozdulat is. Arról szólt, hogy: »Vigyázzatok! Minket nem lehet leírni!«

Mindez már üzenet volt az angol válogatott számára, amely az olaszok ellenfele lesz a vasárnapi döntőben. S ahogy ismerjük az olasz futballt és futballistákat, őket tényleg nem lehet leírni.

Az angol válogatott a római kirándulás és Ukrajna legyőzése után tért vissza Londonba a Wembley Stadionba. Nekik becsületbeli ügy volt az elődöntő és Dánia legyőzése. Egyszerűen senki sem tudta elképzelni az, hogy az angolok ne nyerjenek, és 55 év szünet után ne jussanak a döntőbe egy nagy futballtornán. Ez végül – ha nehezen is –, de bekövetkezett. Az angol csapat 1-1 után, hosszabbításban a Harry Kane által lőtt büntetőnél a kapusról kipattanó labdát a hálóba lőtte, és ezzel Anglia 2-1-re nyert Dánia ellen.

Az angolok a szokásos tempóban és játékformában kezdtek, és végig ezt is játszották, több cserével. Az óriási tét miatt a meccs színvonala nem emelkedett az egekbe, ez bizony csak átlagos színvonalú mérkőzés volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. december 11. 13:51
Gyuri a koko boss. Dzsordzs , a tészta főnök. Gyurka, a 0-6, a VB-k hun hőse. Dzsordzse ,aki a havas alpokban készült a 40 fokos guadalaharai pokolra. Gjerg a szénhidrát szakértő.
Knerten
2022. január 06. 18:43
Mocskos dolog színészkedéssel, műesésekkel meccset nyerni. Az angolok ezzel kivívták az egész világ jogos ellenszenvét.
Héja
2022. január 06. 18:43
Igen, az olaszoknak drukkoltunk, de nemcsak Marco Rossi miatt. A hatalmas olasz kultúra, hagomány, stb. miatt is. Viva la Fratelli d' Italia!
fonak
2022. január 06. 18:43
Jorginho most kihagyta. De ez is belefért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik