Anglia vagy Olaszország: az itt a kérdés

2021. július 11. 18:46
A mai este kérdései közül az egyik, Roberto Mancininek vagy Gareth Southgate-nek sikerül-e beteljesítenie, amit anno játékosként nem. Közös ugyanis bennük, hogy aktív labdarúgóként eljutottak az Európa-bajnokság elődöntőjébe, de itt búcsúzniuk kellett az aktuális kontinensviadaltól. A esélyekről két elkötelezett labdarúgó szakértőt is megkérdeztünk.

Egy hónapon keresztül a hivatalos budapesti UEFA szurkolói zóna nem csupán a főváros egyik legtrendibb találkozóhelye volt, ahol fiatalok, idősek, családok és kőkemény drukkerek gyűltek össze egy-egy közös meccsnézésre, de labdarúgás korábbi és jelenlegi ikonjai is megfordultak itt, hogy véleményükkel, szakmai meglátásaikkal segítség az Eb helyzetértékelését is. 

Olaszország úgy jutott be az Európa-bajnokság döntőjébe, hogy mindhárom csoportmeccsét megnyerte, majd a nyolcaddöntőben csak a hosszabbításban 2–1-re győzött a hősiesen küzdő és történelmi magasságokba jutó osztrákok ellen. A nyolc között a torna eddigi egyik legjobb mérkőzésén ugyanilyen különbséggel verték az azzurrik  a világranglistát vezető Belgiumot, majd az elődöntőben 1–1 után a tizenegyespárbajban Spanyolországot ejtették ki a döntőből.

Anglia a csoportban nem bírt Skóciával (0–0), előtte egyaránt 1–0-ra verte Horvátországot, utána meg a szintén nagyot menő Csehországot. A legjobb tizenhat első fordulójában továbbra is hazai pályán, a Wembleyben játszva jobbnak bizonyult Németországnál (2–0), ezután Rómába utazott, ahol 4–0-ra lelépte a Sevcsenko vezetette Ukrajnát, majd Londonba visszatérve az elődöntőben hátrányból fordított és a hosszabbításban 2–1-re túllépett  Dánián.

Az olasz válogatott eddig háromszor jutott be az Európa-bajnokság döntőjébe, 

mégis négy finálét játszott már.

Anglia még sohasem szerepelt az Eb fináléjában, sorrendben a 13. ország, amelynek sikerült eljutnia az aranyérem sorsát eldöntő mérkőzésig.

További érdekes adatok és statisztikák is készültek a két mai döntős múltjából, de minket az érzelmek és a józan kalkulációk is érdekeltek, ezért még a Anglia-Dánia elődöntő előtt arra kértük a szurkolói zóna vendégeit, köztük Vincze Ottó tizenegyszeres válogatott labdarúgót és Ginanni Annonit, az olasz foci szerelmesét, mondják el, hogy mit várnak a ma esti döntőtől, az elődöntő után.

Videónkban minden kérdésre választ kaphatnak. 

Szóval, kedves Olvasók? Ki nyeri az 16. labdarúgó Európa-bajnokságot? 

Írják meg tippjeiket!

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az egész egy kabaré.
A meccs 60%-ában 2-3 védő passzolgat oda-vissza, keresztbe-kasul, mindenféle konfrontáció nélkül.
Ez megy a térdeplős premier Ligában, ahol elfajzott, gátlástalan zsidó írja a fprgatókönyvezm csakúgy, mint az UEFA-ban.
A FIFA még - a rengeteg tengeren túli dél-amerikai ország miatt!!! - tartja magát.
Ami ma este lesz Londonban:
a buziság, a lopott szivárvány, lmbtq:
az emberi ocsmányság gátlástalan elfajzottainak show-műsora.
Ez lesz ma este a futball, amelyet időnként megszakítanak hivatásos labdarúgók villanásai.
Az, hogy Itális is letérdelt a belgák elllen, az szégyen Európára.
Nem fogjuk ezt készpénzként lenyelni, és akik tolják: fizetni fognak.
Piara Powarral, a közel-keleti Soros-emberrel az élen, aki osztja a büntetéseket az UEFA-ban és terror alá helyezte az európai labdarúgást.

Térdelve vagy nem térdelve az UEFA már eldöntötte.

Olaszország.
Sokkal jobbak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés