Így érdemes az olimpiát követni annak, aki semmiről nem akar lemaradni

2021. július 25. 20:02

Írta: Edvi László
Átállt már mindenki az ázsiai életritmusra? Ébredés késő este, reggeli háromkor, ebéd hajnalban, vacsora délben, kora délután lefekvés. Mert a következő két hétben így érdemes élni annak, aki semmiről nem akar lemaradni.

A hétfői nap eseményeihez nem kell felhúznia az órát annak, aki jelenleg ébren van. Ugyanis az első verseny magyar idő szerint még vasárnap kezdődik. Az olimpia aszkétái, a triatlonosok tokiói idő szerint reggel fél hétkor rajtolnak, az meg nálunk még vasárnap este. Kaliforniában meg vasárnap délután. Furcsa ezekbe a dolgokba belegondolni, talán nem is kell. Ami biztos: két magyar fiatalember is rajtol, és a helyezésüktől függetlenül mindketten minden tiszteletet megérdemelnek.

Ők még taposni fogják az aszfaltot, amikor a mi időnk szerint

kettőkor három „kardos menyecskénk” elindul azon az úton, melyen szombaton Szilágyi Áron is elindult.

Beh szép lenne, ha valamelyikük versenye úgy végződne, mint a férfi kardforgatónké.

A finoman szólva is rosszul teljesítő pingpongozóink becsületét eddig Majoros Bence mentette meg, és ezt a „mentési folyamatot” tovább folytathatja hajnali 4 körül. Ugyanekkor ugrik medencébe a négy leggyorsabban úszó magyar férfiú. A 4x100-as döntő keretében, amikor Kaliforniában vasárnap hét óra lesz, New Yorkban meg tíz. Az amerikaiak miatt kell a világ legjobb úszóinak ázsiai idő szerint reggel csatázniuk a döntőben, hogy az ottaniak az esti hamburgerük mellé vízi élményeket kaphassanak. Reméljük az ott élők, de elsősorban a hazánkban szurkolók is tapsolhatnak egy remekül teljesítő magyar váltónak.

Mindenkinek van elég kávéja otthon?

És elem a távszabályozóban?

 

Mert az úszódöntők közben a dzsúdós Karakas Hedvig is elkezdi a maga olimpiáját, és remélhetően 10-kor még versenyben lesz. Ekkor kezdődik ugyanis a dobálás, leszorítás, karfeszítés, fojtás az érmekét.

 

A két időpont között már nem érdemes aludni menni, mert azon kívül, hogy magyarok vitorláznak és hegyi kerékpároznak, még a női pólósaink is elkezdik az olimpiát. Reggel fél kilenctől az orosz lányokkal-asszonyokkal labdáznak a vízben, és ennek a meccsnek óriási jelentősége lehet. Ugyanis aki itt nyer az valószínűleg második lesz a csoportban, és ez azt jelenti, hogy csak a döntőben találkozhat a sportág kimagasló válogatottjával, az amerikaival. A vesztes pedig már az elődöntőben összekerülhet vele, ráadásul a negyeddöntője sem lesz olyan, mint egy kedélyes fürdőzés a csillaghegyi strandon. Vagyis hiába első mérkőzés ez, nagyon oda kell figyelni!

Délig lesz kikért izgulnunk, az ebéd mellé pedig úszó előfutamokat kapunk, remélhetően izgalmak nélkül.

Mert legjobb úszóink erős számaikban tempóznak majd, és remélhetően a feszült pillanatokat majd ezekben a két nappal később esedékes döntőkre tartogatják.

Jó kis levezetése lesz ez a hétfői napnak, délután háromtól kínálkozik egy kis idő alvásra is.  Érdemes lesz élni ezzel a lehetőséggel, mert a következő éjszaka is tartalmasnak ígérkezik. És szerencsére még 13 ilyen vár ránk!

Ugye átállt már mindenki az ázsiai időszámításra?

 

A nyitóképen: Szücs Gabriella a női vízilabda-válogatott edzésén.
MTI/Kovács Tamás

 

 

 

 

 

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés